Hlavní obsah

Tenisový bouřlivák skrečoval zápas kvůli nesnesitelnému horku. Bylo 27 stupňů

Praha/Acapulco

Jeden exces za druhým. Australský tenista Bernard Tomic, známý svou bouřlivou povahou, opět svým chováním nezklamal. Tentokrát na turnaji v Acapulku skrečoval zápas, neboť podle něj panovalo na kurtu velké horko - sedmadvacet stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Australský tenista Bernard Tomic.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Tomic si svým těžko pochopitelným chováním týden co týden koleduje o pořádnou pokutu. Zatímco před několika dny na turnaji v Delray Beach odchodil většinu zápasu, který měl přitom skvěle rozehraný, a dal tak příležitost soupeři vývoj otočit a vybojovat postup. Nyní na sebe upozornil skrečí.

Jednačtyřicátý hráč světa na turnaji v Acapulku prohrál v prvním kole s Donaldem Youngem úvodní set 6:7. Ačkoli na něm nebyly znát v průběhu utkání žádné zdravotní problémy, najednou se rozhodl zápas skrečovat. Důvod? Poněkud překvapivý. Podle tenisty panovalo na kurtu nesnesitelné horko, ve kterém se nedalo hrát. Venku přitom bylo sedmadvacet stupňů a každý by si řekl, že australský tenista by měl být zvyklý na mnohem vyšší teplotu.

Teď už je jen otázka času, kdy vedení ATP dojde s Tomicem trpělivost. Jeho prohřešky jsou stále častější a tak nejspíš brzy dostane nějaký trest, kterými je proslulý jeho krajan, další bouřlivák, Nick Kyrgios.

Reklama

Související témata: