Hlavní obsah

České tenistky budou hrát semifinále Fed Cupu na Floridě

Praha

Americké tenistky přivítají v semifinále Fed Cupu české obhájkyně titulu v Tampě. Pro zápas, který se bude hrát na slunné Floridě 22. a 23. dubna, zvolily antukový povrch. Dějištěm zápasu bude resort Saddlebrook. Informoval o tom český tým na svém facebookovém profilu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České tenistky (zleva): Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Karolína Plíšková a Kateřina Siniaková oslavují vítězství v 1. kole Fed Cupuv Ostravě.

Článek

Na antuce hrály české tenistky ve Fed Cupu naposledy v 1. kole v roce 2014 ve Španělsku a po obratu zvítězily 3:2. O rok dříve prohrály na antuce v Itálii.

České tenistky, který soutěž ovládly pětkrát za uplynulých šest let a loni zkompletovaly hattrick, zvítězily v utkání 1. kola v Ostravě nad Španělskem 3:2. Mezi čtyři nejlepší celky Fed Cupu se probojovaly podeváté v řadě.

S Američankami si zopakují semifinále z roku 2009, kdy v Brně prohrály z mečbolu 2:3. Oba nejúspěšnější týmy soutěže se spolu utkaly jedenáctkrát a české resp. československé reprezentantky uspěly jen dvakrát v letech 1983 a 1985.

V druhém semifinále se utkají Bělorusko a Švýcarsko v Minsku.

Reklama

Související témata: