Hlavní obsah

Karolína může dosáhnout všeho, chválí českou hvězdu legendární tenistka

Miami/Praha

I když Turnaj mistryň začne až za necelých dvě stě dní, požádala Ženská tenisová asociace WTA legendární Martinu Navrátilovou, aby se vyjádřila k aktuálnímu pořadí žebříčku Road to Singapore, kterému vévodí Karolína Plíšková. A bývalá famózní tenistka na českou hráčku pěla samou chválu.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková během utkání s Barborou Strýcovou.

Článek

Již tradičně tenisovou sezónu uzavírá Turnaj mistryň, který se počtvrté v řadě uskuteční v Singapuru. V průběžném pořadí žebříčku Road to Singapore je na prvním místě Karolína Plíšková. Pětadvacetiletá Češka vede před Britkou Johannou Kontaovou a Dánkou Caroline Wozniackou.

WTA požádala vítězku devětapadesáti grandslamových titulů Martinu Navrátilovou, aby aktuální pořadí okomentovala. „V žebříčku máme jak nováčky, tak veteránky. To je skvělé,“ uvedla legendární tenistka, která se poté rozpovídala o jednotlivých hráčkách včetně české hvězdy.

„Češkám se stále daří, to musí být něco ve vzduchu,“ prohlásila dál. „Karolína má talent, má na to být světovou jedničkou a vyhrávat grandslamy. Má na to hru, tělo a myslím, že i hlavu. Nepodléhá tlaku, dokáže se s ním vyrovnat,“ chválila světovou trojku. „Je dobrá, o tom není pochyb. Navíc má skvělého trenéra Davida Kotyzu, se kterým pracuje na tom, aby byla ještě lepší. Myslím, že může dosáhnout všeho.“

Tajemná Serena

Šedesátiletá bývalá famózní tenistka se nezapomněla vyjádřit ani k Sereně Williamsové, vítězce třiadvaceti grandslamů. „Serena si nejspíš ráda hraje na schovávanou,“ narážela na to, že poté co mladší ze sesterského dua ovládla Australian Open, odhlásila se z dalších turnajů kvůli problémům s kolenem. „Na grandslamech hraje vždy, avšak ve zbytku sezóny je těžké ji na turnajích najít. Je tajemná. Můžeme si však být jistí, že na grandslamy se vždy úžasně připraví a nebude jí chybět sebevědomí,“ řekla o druhé hráčce světa.

A co světová jednička Angelique Kerberová? Ta to podle Navrátilové nemá vůbec lehké. „Musí se vyrovnávat s tlakem, který je na ni vyvíjen. Hlavně v Německu ji všichni bedlivě sledují. Vypadá to ale, že se s tím už pomalu vyrovnala, protože se v posledních týdnech zase zvedla,“ uzavřela osminásobná vítězka Turnaje mistryň.

Tak uvidíme, kdo se nakonec do Singapuru podívá. Třeba se Elině Svitolinové či Johanně Kontaové podaří udržet skvělou formu po celou sezónu a turnaj bude obohacen o několik nových jmen. A možná tam Karolína Plíšková už pojede jako světová jednička.

Reklama