Hlavní obsah

Vondroušovou nervy nepřemohly, ráda by si zahrála s Wozniackou

Praha

Před pár týdny od ní ještě nikdo moc nečekal, ale vítězství na turnaji v Bielu a Fed Cup proti Američankám udělaly z Markéty Vondroušové ostře sledovanou tenistku. Důkazem byla i narvaná tribuna na centrkurtu v prvním kole Prague Open. Sedmnáctiletá Češka úvodní vystoupení proti Němce Carině Witthöftové zvládla výsledkem 6:7, 7:5, 6:2.

Foto: Peter Klaunzer, ČTK/AP

Česká tenistka Markéta Vondroušová.

Článek

115. hráčka světa dostala od pořadatelů divokou kartu a ukázala, že její výkony v předešlých zápasech sezóny nebyly náhodné. „Měla jsem hodně dobrý začátek, spadlo mi tam všechno, na co jsem sáhla," říkala Vondroušová, kterou ale v první sadě dohnaly nervy.

„Nejdřív jsem na to vůbec nemyslela, ale v průběhu setu to na mě dopadávalo," tvrdila teenagerka, která měla v hledišti spoustu blízkých lidí. „Jen mamka je z toho nervózní, dívala se radši v televizi. Ale celkově to z mého pohledu nebylo tak strašné, jak jsem si myslela."

Body už bude jen přidávat

Vondroušová si pomalu zvyká, že je na ni upřená velká pozornost. První stovka žebříčku je blízko a soupeřky už vědí, že s levorukou Češkou to nebudou mít nijak jednoduché. Z někdejší nejlepší juniorky světa se stává dospělá hráčka.

„Obhájila jsem loňský výsledek, teďka už můžu body jenom připisovat," těšilo Vondroušovou, která ve druhém kole nastoupí proti vítězce souboje mezi Slovenkou Čepelovou a Chorvatkou Konjuhovou.

„Půjdu se na ně podívat. Zkusím hrát svoji hru a uvidíme, jestli vydržím fyzicky," řekla Vondroušová. A pak, kdyby to vyšlo, by jí čekala bývala světová jednička Dánka Wozniacká. „Ráda bych si proti ní zahrála. Je mi docela sympatická a její hra se mi líbí," netajila se mladá česká kometa.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík