Hlavní obsah

Djokovič je z nového superkouče nadšený. Agassiho ke spolupráci přemluvila ale až manželka

Trénují spolu teprve pár dní, přesto už je Novak Djokovič ze spolupráce s Andre Agassim nadšený. První kolo French Open obhájce titulu pod novým superkoučem zvládl ve třech setech. Poměrem 6:3, 6:4 a 6:2 vyřadil Španěla Marcela Granollerse a nyní se už připravuje na další zápas.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Novak Djokovič a jeho nový superkouč Andre Agassi.

Článek

„Chtěl jsem začít dobře, zapojit všechny motory správně, a to se mi povedlo,“ pochvaloval si po vítězství na webu ATP Novak Djokovič. Třicetiletý Srb si na French Open s sebou přivezl svého nového superkouče legendárního Andreho Agassiho. Se spoluprácí se sedmačtyřicetiletým Američanem je velice spokojený.

„Cítím, že je to nová kapitola mého života,“ prohlásil před pár dny na oficiálním webu French Open Djokovič a pochlubil se tím, jak jejich překvapivá spolupráce začala. „Požádal jsem o jeho číslo, abych mu mohl poděkovat za to, jak se o mně vyjadřuje. Když jsem byl úspěšný a vyhrával jsem, chválil mě. A teď když se mi příliš nedařilo a kritika se na mě valila ze všech stran, byl jedním z mála lidí, kdo mě podporoval. A tak jsem mu chtěl osobně říci, jak hodně si toho vážím,“ prozradil vítěz dvanácti grandslamů.

„Dlouho jsme spolu hovořili, a tak to všechno začalo,“ vyprávěl dál. „Když jsem byl na turnajích v Madridu a Římě, volali jsme si, analyzovali mé zápasy, což nám umožnilo se trochu poznat. Osobně jsme se potkali minulý čtvrtek v Paříži, připadalo nám, jak kdybychom se znali už roky,“ prozradil, jak překvapivě rychle se spřátelili.

Nejdřív to ale vypadalo, že Andre Agassi, vítěz osmi grandslamů, světovou dvojku trénovat nebude, neboť je velice zaneprázdněný. Jeho manželka, Steffi Grafová, bývalá úspěšná tenistka, ho ale přemluvila. „Měl bys to zkusit, budeš tu práci milovat,“ řekla prý svému manželovi a ten nakonec na nabídku Novaka Djokoviče kývl.

Toho si Djokovič nesmírně váží a věří, že s jeho pomocí bude ještě lepší než dřív. „Andre je pro mě velkou inspirací. Cítil jsem, že potřebuji někoho, kdo bude vědět, čím procházím na kurtu i mimo něj. Andre si během své kariéry prošel vším. Naprosto mi rozumí. Mám teď velkou příležitost se od něj mnohému naučit. Jsem nadšený, že pod ním mohu ještě profesně růst,“ uzavřel pětinásobný vítěz Turnaje mistrů.

Jejich spolupráci schvaluje i Djokovičův bývalý kouč Boris Becker. „Je to vynikající volba, že se Novak rozhodl přivést Agassiho do svého týmu. Přeju jim hodně štěstí,“ uvedl na svých sociálních sítích bývalý německý tenista. „Myslím, že by to mohla být vítězná kombinace,“ dodal.

Reklama

Související témata: