Hlavní obsah

Vaidišová seděla ve formuli a má tričko s podpisem Newmana

STANFORD

Kokpit formule z americké automobilové série ChampCar si vyzkoušela tenistka Nicole Vaidišová. Na americkém turnaji ve Stanfordu, kde ji v noci čeká zápas druhého kola, se česká fedcupová reprezentantka sešla s automobilovým závodníkem Brunem Junqueirou, který hráčku zasvětil do tajů vozu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Česká tenistka Nicole Vaidišová.

Článek

"Cítila jsem se jako skutečný automobilový závodník a budu mít od teď k jezdcům velký respekt. Věděla jsem, že to je těžké, ale tihle hoši musí být v perfektní kondici," napsala Vaidišová ve svém deníku z turnaje WTA ve Stanfordu na internetových stránkách WTA Tour.

Sedmnáctiletá Vaidišová si s Junqueirou, jezdcem stáje filmové legendy Paula Newmana, nejdříve zahrála exhibičně tenis. Musela se snažit, aby vyhrála. "Je soutěživý a nebylo to jen pinkání. Neodmítla bych ho jako partnera do smíšené čtyřhry," žertovala tenistka.

Následně se vítězka šesti turnajů okruhu WTA nasoukala do žlutého vozu. "Není tam místo na nohy, zvláště na moje dlouhé. Nevěřila jsem, že jezdci nedostávají při závodě křeče. Tam se prostě nedá hnout," zjistila Vaidišová. Junqueira hráčce řekl, že při jízdě dosahuje teplota ve voze až 60 stupňů Celsia. "Páni, tak to už si nikdy víc nebude stěžovat na horko na kurtu," reagovala na to Vaidišová.

Při loučení dostala Vaidišová od Junqueiry tričko s podpisy celého týmu. "Je prima a je na něm i podpis Newmana," pochlubila se tenistka.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová