Hlavní obsah

Kvitová otevřela ve Fulneku tenisový areál, který nese její jméno

Tenisový areál Petry Kvitové se ode dneška jmenuje klub ve Fulneku, v kterém se bývalá světová dvojka odrazila k dvojnásobnému triumfu ve Wimbledonu. Zároveň v něm otevřela nové zázemí.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Petra Kvitová na ilustračním snímku.

Článek

"Zdravím z tenisového areálu Petry Kvitové ve Fulneku!" napsala Kvitová na sociálních sítích a přidala fotku. "Moc si toho vážím. Je milé mít ve Fulneku klub, který nese moje jméno. Táta měl radost, že mě má doma," uvedla.

Na dvorcích TJ Fulnek vedl Jiří Kvita dceru do šestnácti let. Zázemí tenistka klubu věnovala. "Tady jsem začínala a jsem ráda, že jsem se mohla alespoň symbolicky odvděčit. Třeba tady vyrostou další mladí tenisté," vzkázala ČTK.

Kvitová dosud vyhrála dvacet turnajů, vedle Wimbledonu třeba i Turnaj mistryň. Letos se vrátila k tenisu po prosincovém přepadení a vážném zranění levé ruky, v které drží raketu. Na právě skončeném US Open došla do čtvrtfinále.

Po prvním vítězství ve Wimbledonu v roce 2011 získala jako druhý člověk po Janu Amosi Komenském v šestitisícovém Fulneku čestné občanství. Od roku 2014, kdy na londýnské trávě uspěla podruhé, má i pamětní klíč k městu.

Reklama

Související témata: