Hlavní obsah

Do finále Davis Cupu mají po čtyřhrách blíž Francie a Austrálie. Obhájce na pokraji sestupu

Aktualizováno

Do finále Davis Cupu mají po dnešních čtyřhrách blíž tenisté Francie a Austrálie. Francie vede 2:1 doma v Lille v semifinále nad Srbskem, Australany dělí jedna výhra od finále díky vedení 2:1 nad Belgií v Bruselu.

Foto: Yves Herman, Reuters

Australští tenisté John Peers (vlevo) a Jordan Thompson slaví vítězství ve čtyřhře v semifinále Davis Cupu proti Belgii.

Článek

Francouzům zajistili druhý bod pod zataženou střechou Stadionu Pierra Mauroye dvojnásobní grandslamoví šampioni Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert, kteří zdolali hladce 6:1, 6:2, 7:6 dvojici Filip Krajinovič, Nenad Zimonjič. Domácí favorité zaváhali pouze v koncovce třetího setu, kdy z téměř rozhodnutého stavu 5:2 dovolili Srbům otočit na 5:6. Vítězství si však pohlídali díky výhře 7:3 v tie-breaku.

Třetí bod, jenž by znamenal postup do 18. daviscupového finále v historii, může Francouzům zařídit hned v první nedělní dvouhře Jo-Wilfried Tsonga, jenž se utká s Dušanem Lajovičem. Do pátého duelu jsou nahlášeni Lucas Pouille a Laslo Djere.

Australany přiblížili k finále Jordan Thompson s Johnem Peersem, kteří porazili jednoznačně 6:3, 6:4, 6:0 Arthura De Greefa s Rubenem Bemelmansem. Vykřesat naději bude moci Belgičanům David Goffin v nedělním souboji jedniček s Nickem Kyrgiosem. Po nich by měl hrát De Greef s Johnem Millmanem.

Australané jsou s 28 triumfy druhým nejúspěšnějším týmem daviscupové historie po USA. "Salátovou mísu" získali naposledy v roce 2003, od té doby finále nehráli.

Loňský vítěz nad propastí

Loňský vítěz Davisova poháru Argentina je na pokraji sestupu z elitní divize. V Astaně prohrává s kazašskými tenisty po čtyřhře 1:2 a barážový zápas může v neděli rozhodnout už Michail Kukuškin v souboji jedniček s Diegem Schwartzmanem.

Jihoameričané loni v listopadu vybojovali slavnou trofej poprvé v historii zásluhou Juana Martína del Potra a také Federica Delbonise. Nyní v Astaně dělí Kazachy od vítězství jediný bod poté, co Chabibulin s Nědovjesovem v deblu zdolali dvojici González, Molteni 3:1 na sety.

V Ósace se dnes čtyřhra kvůli vytrvalému dešti hrát nemohla a souboj Japonců s Brazilci bude pokračovat za stavu 2:0 pro domácí výběr až v neděli

Semifinále tenisového Davisova poháru - po druhém dnu:
Lille (antuka): Francie - Srbsko 2:1
Herbert, Mahut - Krajinovič, Zimonjič 6:1, 6:2, 7:6 (7:3).
Brusel (antuka): Belgie - Austrálie 1:2
Bemelmans, De Greef - Peers, Thompson 3:6, 4:6, 0:6.
Barážová utkání tenisového Davisova poháru:
Edmonton: Kanada - Indie 2:1 po čtyřhře
Nestor, Pospisil - Bopanna , Radža 7:5, 7:5, 5:7, 6:3
Astana: Kazachstán - Argentina 2:1 po čtyřhře
Chabibulin, Nědovjesov - González, Molteni 5:7, 6:4, 7:5, 6:4.
Ósaka: Japonsko - Brazílie 1:1 po prvním dnu
Čtyřhra byla kvůli dešti odložena na neděli.
Astana: Kazachstán - Argentina 2:1 po čtyřhře
Chabibulin, Nědovjesov - González, Molteni 5:7, 6:4, 7:5, 6:4.
Biel: Švýcarsko - Bělorusko 1:2 po čtyřhře
Bodmer, Margaroli - Mirnyj, Vasilevskij 6:7 (6:8), 6:7 (4:7), 6:7 (3:7).
Budapešť: Maďarsko - Rusko 2:1 po čtyřhře
Balázs, Fucsovics - Kravčuk, Medvěděv 7:6 (7:4), 6:4, 7:6 (6:4)
Oeiras: Portugalsko - Německo 1:2 po čtyřhře
J. Sousa, Elias - Struff, Pütz 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 4:6

Reklama

Související témata: