Hlavní obsah

Laver Cup na černém dvorci baví. Není plno, v hledišti ale nechybí Jágr s dámským doprovodem

Tenisový Laver Cup od prvních výměn baví v hale i u obrazovek. Fanoušci skoro zaplnili pražskou O2 arenu už od zahájení, hráči Evropy i výběru světa ukázali zaujetí pro tým a černý kurt dodává akci punc. V hledišti nechyběla hokejová legenda Jaromír Jágr s dámským doprovodem, přítelkyní Veronikou Kopřivovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr a Veronika Kopřivová během tenisového Laver Cupu.

Článek

Švýcar Roger Federer inicioval soutěž jako poctu Australanovi Rodu Laverovi a zatím se zdá, že přehlídka hvězd a formát je důstojný jeho jménu.

"Je to neuvěřitelné. Jsme tady a tvoříme historii našeho sportu. Je skvělé, že tenhle den nastal," řekl první hráč světa Rafael Nadal ze Španělska na lavičce týmu Evropy během úvodní dvouhry, v které uspěl jeho chorvatský spoluhráč Marin Čilič.

Před úvodním duelem se odehrála v hale zahajovací show. Promítal se sestřih archivních videí a novinových článků jako pocta legendám sportu. Při nástupu tenistů na dvorec si vysloužili dle očekávání nejbouřlivější potlesk Tomáš Berdych, Federer a Nadal. Divákům zpíval i Švéd Mans Zelmerlöw, vítěz Eurovize 2015.

"Takovou atmosféru nepamatuju," řekla během zahájení soutěže bývalá tenistka a současná televizní komentátorka, Rakušanka Barbara Schettová.

Na lavičkách sedí v roli kapitánů Švéd Björn Borg za Evropu a Američan John McEnroe za výběr světa. Zbývající hráči s asistenty mají za nimi sedačku a prožívali každý míč - hlavně Australané Nick Kyrgios a náhradník světového týmu Thanasi Kokkinakis.

Zápasy se hrály naplno, ale bylo znát, že přeci jen uvolněněji, protože nejde o body do žebříčku. "Nervozita trošku byla, ale atmosféra je výborná. Každý si to užíváme," řekl Borg po prvním setu Čiliče, který porazil Američana Francise Tiafoea.

Televizní přenos nabídl zajímavou grafiku a časté rozhovory s kapitány i s hráči, kteří seděli u kurtu. Kamera ukazovala i pohled ze sítě, následovaly prostřihy do šatny nebo záběry toho, jak se Nadal, kterého čekala večerní čtyřhra s Berdychem, protahoval.

Fanoušci toužili po podpisech hvězd a nemusely je mít jen od tenistů. V hledišti se objevila například Anna Wintourová, šéfredaktorka časopisu Vogue.

Kdo se nedostane do haly, může zdarma sledovat vývoj na obrazovce ve fanzóně, v které se dá koupit pivo za 40 korun a sledovat tréninky. Na začátku v ní byla jen hrstka lidí, ale dá se očekávat, že o víkendu by mohla být zcela zaplněna.

Reklama

Související témata: