Hlavní obsah

Federer získal v Torontu 40. titul v kariéře

TORONTO

Jubilejní čtyřicátý titul v kariéře získal na turnaji série Masters v Torontu první hráč světa Roger Federer, který v neděli ve finále porazil Francouze Richarda Gasqueta. Švýcarský fenomén zvítězil nad čtvrtfinálovým přemožitelem Tomáše Berdycha za hodinu a tři čtvrtě 2:6, 6:3 a 6:2.

Článek

Federer, jenž se tento týden představil na kurtech poprvé od svého triumfu ve Wimbledonu, prodloužil svou vítěznou šňůru na betonových kurtech v Severní Americe na 54. zápasů a připsal si sedmý letošní turnajový úspěch. Svou sbírku titulů z podniků série Masters rozšířil na jedenáct.

Pětadvacetiletý tenista si zahrál finále na sedmnáctém turnaji za sebou a příští týden v Cincinnati bude útočit na vyrovnání rekordu Ivana Lendla z let let 1981 a 1982.

Za svůj triumf získal Federer prémii 400 tisíc dolarů z dotace 2,45 miliónu. Gasquet inkasoval poloviční částku. Ve čtyřhře se z vítězství radovali američtí bratři Bob a Mike Bryanové, kteří nenašli přemožitele na čtvrtém turnaji za sebou a na své konto si připsali 99 300 dolarů.

Dvouhra - finále:
Federer (1-Švýc.) - Gasquet (Fr.) 2:6, 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Hanley, Ullyett (3-Austr./Zimb.) 6:3, 7:5.

Reklama