Hlavní obsah

Plíšková - Ostapenková 6:1, 6:4Výborný úvod sezóny! Plíšková si hned zahraje o titul

Hua Hin

Ve výborných výkonech pokračuje česká tenistka Karolína Plíšková. V týdnu pomohla Prostějovu k titulu v extralize, teď svou formu předvedla na exhibičním turnaji v Thajsku. V semifinále porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:1, 6:4. Zítra se o titul utká s Rumunkou Simonou Halepovou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Karolína Plíšková.

Článek

Na Štědrý den se Plíšková utká o vítězství na turnaji se světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska, jež dnes zdolala 6:3, 6:3 Britku Johannu Kontaovou. Poražené tenistky si zahrají o třetí místo.

Plíšková ještě ve středu pomohla Prostějovu k vítězství v tenisové extralize, v duelu nejlepších českých hráček ve třech setech zdolala Petru Kvitovou. Poté se vydala na cestu Thajska, takže ve čtvrtek chyběla na slavnostním vyhlášení ankety Sportovec roku, v níž obsadila třetí místo.

V dnešním utkání s nečekanou vítězkou letošního Roland Garros Ostapenkovou získala hladce první set. Ve druhé sadě se dostala do problémů, prohrávala 0:3, ale následující tři gamy získala bez ztráty míčku. V deváté hře za stavu 4:4 pak Plíšková popáté v zápase vzala Ostapenkové servis a v následujícím gamu brejk potvrdila.

S Halepovou má Plíšková na okruhu WTA výrazně negativní bilanci, ze šesti duelů ji dokázala porazit jen jednou.

Exhibiční tenisový turnaj žen v Hua Hinu (Thajsko):
Karolína Plíšková (ČR) - Ostapenková (Lot.) 6:1, 6:4,
Halepová (Rum.) - Kontaová (Brit.) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: