Hlavní obsah

USA - Japonsko 2:1Kuriozita roku! Tenisté USA zvítězili nad Japonskem, na kurtu přitom neuhráli ani set

Aktualizováno

Rok 2018 je teprve v samotném začátku. Na tenisovém Hopmanově poháru však už byla k vidění pořádná kuriozita, kterou nemusí jen tak něco překonat. Ze tří plánovaných utkání v duelu Japonska s USA se nakonec hrál jen jediný zápas. V něm vyhrál první set Japonec Sugita, ve druhém mu za stavu 1:1 utkání skrečoval Američan Sock. Jenže Japonka Ósakaová vzdala dvouhru žen a Japonci nenastoupili ani do mixu, proto se raduje z celkového vítězství 2:1 americký pár Vandewegheová, Sock.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nepovedený tenisový Hopman CupVideo: sntv

 
Článek

Tenisté USA porazili na Hopmanově poháru Japonsko 2:1 v utkání, v kterém se nedohrál ani jeden zápas a vítězní Američané v něm nezískali ani jeden set. K dvouhře ani k mixu totiž nemohla nastoupit nemocná Naomi Ósakaová a v mužském duelu se zase zranil Jack Sock.

Američané tak mají ve skupině B druhou výhru, ale zatím se neví, jak závažné je Sockovo zranění kyčle, kvůli němuž skrečoval v druhém setu zápas s Juičim Sugitou.

Diváci v Perthu o tenis nepřišli. CoCo Vandewegheová si zahrála dva exhibiční sety s devatenáctiletou Australankou Maddison Inglisovou, v mixu ji pak na dvorci doplnil její kouč Pat Cash, wimbledonský vítěz z roku 1987.

Švýcaři vyhráli v Perthu také podruhé. Po úvodním vítězství nad Japonskem zdolali Roger Federer s Belindou Bencicovou také Rusko. Bývalý první hráč světového žebříčku zdolal před bezmála 14 tisícovkami diváků Chačanova 6:3, 7:6, jednadvacetiletý Rus nevyužil v tie-breaku setbol. Šestatřicetiletý Švýcar si tak v přípravě na obhajobu titulu z Australian Open udržel stoprocentní úspěšnost. "Byla to těžká práce. Někdy pomohou i zkušenosti, ale na druhé straně je hezké být tak mladý a pohyblivý jako on. Pamatuji si ty doby..." řekl s úsměvem po proměněném třetím mečbolu.

Loni se Federer startem v tradiční soutěži smíšených družstev v Perthu výborně rozehrál před Australian Open, které pak popáté v kariéře ovládl. Další triumf přidal v oblíbeném Wimbledonu a rozšířil svou rekordní sbírku na 19 grandslamových titulů.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:
Skupina B:
USA - Japonsko 2:1
Vandewegheová - Ósakaová bez boje
Sock - Sugita 6:7 (1:7), 1:1 skreč Socka
Vandewegheová, Sock - Ósakaová, Sugita bez boje
Švýcarsko - Rusko 3:0
Federer - Chačanov 6:3, 7:6 (10:8)
Bencicová - Pavljučenkovová 6:1, 3:6, 6:3
Bencicová, Federer - Pavljučenkovová, Chačanov 4:3 (5:1), 3:4 (3:5), 4:1
1.Švýcarsko2206:02
2.USA2204:22
3.Rusko2021:50
4.Japonsko2021:50

Reklama

Související témata: