Hlavní obsah

Nominace na semifinále Fed Cupu je kompletní, doplnila ji Siniaková

Kateřina Siniaková doplnila nominaci tenistek na semifinále Fed Cupu v Německu. Kapitán Petr Pála oznámil zařazení čtyřiapadesáté hráčky světového žebříčku dnes na sociálních sítích týmu, v kterém už jsou Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. Zápas se bude hrát na antuce ve Stuttgartu o příštím víkendu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Kateřina Siniaková.

Článek

„Jsem moc rád, že Katka jede, i když musela odhlásit kvalifikaci na turnaj WTA ve Stuttgartu," uvedl Pála na Facebooku českého družstva.

Češky odjedou v pondělí do Německa v aktuálně nejsilnějším možném složení. „Což je dobře, protože nás čeká opravdu náročné semifinále. S touto sestavou mám na výběr čtyři varianty singla a tři do debla," řekl spokojený Pála.

I německý kapitán Jens Gerlach má k dispozici nejsilnější sestavu. Na dvouhry budou připravené Julia Görgesová a bývalá světová jednička Angelique Kerberová, doplňují je Tatjana Mariaová a deblistka Anna-Lena Grönefeldová.

Tenistky vyhrály sedm z dosavadních osmi zápasů s Německem. Soupeř uspěl jen v roce 1987, kdy měl v týmu Steffi Grafovou. Ve Stuttgartu se oba celky utkaly v únoru 2012 a ve čtvrtfinále na tvrdém povrchu Češky vyhrály. Posledním vzájemným duelem bylo před čtyřmi lety finále v Praze, kde Pálovy svěřenkyně zvítězily 3:1.

V případě výhry a postupu do finále je jisté, že by si Češky v listopadu proti Francii, či USA zahrály o titul před českými fanoušky.

Reklama