Hlavní obsah

Rozzuřený Američan vystartoval na sudího. No, ukaž mi to! řval tenista

Vypadl hned v prvním kole, ale postaral se o slušný poprask. Americký tenista Jared Donaldson si na turnaji v Monte Carlu dost agresivně vyšlápl na umpirového rozhodčího Arnauda Gabase. Za svůj výstup si vysloužil i pískot fanoušků.

Donaldson vystartoval na rozhodčího.Video: Sport.cz

 
Článek

Jedenapadesátý hráč světa prohrával s Albertem Ramosem-Vinolasem 3:6, 2:3 a 0:40. Španělovo podání sice skončilo v autu, ale umpirový rozhodčí viděl dobrý míč a zahlásil game pro Ramose-Vinolase.

Na antukových dvorcích však chybí možnost překontrolovat rozhodnutí tzv. jestřábím okem. Jedenadvacetiletý Američan se tak začal vehementně dožadovat korekce verdiktu.

„Tady je přece jasný otisk," naléhal Donaldson. „Ten je ale z předchozí výměny," oponoval Gabas. Podobně si chvilku oba vyměňovali názory, až Američan definitivně vybublal. „Otisk je ale přesně tady! Ty jsi mi žádný jiný neukázal. Zavolej supervizora. S tebou už se nebudu bavit," soptil.

Verdikt samozřejmě platil a Donaldson prohrál dvakrát 3:6. K jeho cti je třeba dodat, že se rozhodčímu po utkání omluvil. „Je mi líto, že jsem vás urážel, omlouvám se," kál se.

Sudí Gabas evidentně nemá o kontroverze nouzi. Tu „nejslavnější" si prožil v loňském daviscupovém utkání mezi Kanadou a Velkou Británií, které ukončil vzteky vystřelený míček z rakety domácího Denise Shapovalova. Ledabylá rána trefila oko francouzského arbitra, který musel podstoupit operaci zlomené očnice.

Reklama

Související témata: