Hlavní obsah

Nadal - Nišikori 6:3, 6:2Nadal porazil i Nišikoriho a má jedenáctý titul z Monte Carla

Aktualizováno

Španělský tenista Rafael Nadal po jedenácté vyhrál antukový turnaj Masters v Monte Carlu. V nedělním finále porazil Japonce Keie Nišikoriho 6:3, 6:2 a uhájil první místo ve světovém žebříčku.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Rafael Nadal s trofejí pro vítěze turnaje v Monte Carlu.

Článek

Jednatřicetiletý Nadal si připsal rekordní 31. titul na turnajích série Masters a stal se prvním mužem v takzvané Open éře, jenž vyhrál stejný turnaj jedenáctkrát. Fenomenální antukář hrál v Monte Carlu dvanácté finále a neuspěl jen před pěti lety, kdy podlehl Srbovi Novaku Djokovičovi. Po osmi výhrách v řadě v letech 2005 až 2012 a třech letech bez titulu dnes Nadal triumfoval potřetí za sebou.

Nišikori, který se letos vrátil na kurty po pětiměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí, hrál oproti tomu v Monte Carlu finále poprvé a usiloval o první titul na turnaji Masters. Přemožitel Tomáše Berdycha z úvodního kola sice ve třetím gamu získal jako první v zápase brejk a vedl 2:1, ale následující čtyři gamy vyhrál Nadal a otěže zápasu už nepustil. Na antuce vyhrál už 36 setů v řadě.

Čtyřhru ovládli američtí bratři Bob a Mike Bryanové, kteří ve finále porazili 7:6, 6:3 Rakušana Olivera Maracha s Chorvatem Mate Pavičem. Slavná dvojčata týden před čtyřicetinami získala šestý titul v Monte Carlu, 38. titul na turnajích Masters a 116. společný titul v kariéře.

MONTE CARLO (antuka, dotace 5 238 735 eur)
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Nišikori (Jap.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (4-USA) - Marach, Pavič (3-Rak./Chorv.) 7:6 (7:5), 6:3

Reklama