Hlavní obsah

Gasquet - Berdych 6:4, 6:2Další Berdychův propadák. V Madridu končí i dvě Češky, dvě jdou dál

Aktualizováno

Tenista Tomáš Berdych po porážce v Monte Carlu neuspěl ani na svém druhém antukovém turnaji v sezóně. V Madridu prohrál v 1. kole 4:6 a 2:6 s Gasquetem. Kateřina Siniaková vypadla v 1. kole. Rumunce Soreně Cirsteaové podlehla 4:6, 6:2, 4:6. Následovala ji i Barbora Strýcová, která prohrála ve dvouhře posedmé za sebou. Tentokrát podlehla dvakrát 3:6 domácí Carle Suárezové. Naopak Kristýna Plíšková napodobila dvojče Karolínu a postoupila v Madridu do 2. kola. V duelu kvalifikantek porazila dvakrát 6:4 Rusku Vichljancevovou. Petra Kvitová den po triumfu v Praze zvládla vstup do turnaje v Madridu a Ukrajinku Lesju Curenkovou porazila 6:1 a 6:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová ve finále tenisového turnaje J&T BankaPrague Open.

Článek

Kvitová na úvod zápasu s Curenkovou přišla o servis, ale pak vyhrála šest her za sebou a za půl hodiny získala první set pro sebe. Ve druhé sadě pak povolila ukrajinské soupeřce pouhé dvě hry. Ve druhém kole se utká s olympijskou vítězkou z Ria Monikou Puigovou z Portorika, s níž oba vzájemné zápasy včetně olympijského semifinále prohrála. Na antuce však spolu ještě nehrály.

Kristýna Plíšková v zápase s Vichljancevovou třikrát ztratila podání, ale pětkrát ho sebrala soupeřce. Ve druhém setu si zkomplikovala cestu za vítězstvím, protože nechala Rusku snížit z 1:5 na 4:5, ale pak na returnu uspěla. V dalším kole ji čeká Španělka Sara Sorribesová, která startuje na divokou kartu. Domácí tenistka v prvním kole porazila 7:5 a 6:2 turnajovou třináctku Madison Keysovou z USA.

Strýcová ve dvouhře prohrála už sedmý zápas za sebou, tentokrát ji porazila domácí Carla Suárezová dvakrát 6:3. Siniaková nenavázala na čtvrtfinále z Prahy a podlehla Rumunce Soreně Cirsteaové 4:6, 6:2 a 4:6. Berdych po porážce hned v prvním zápase v Monte Carlu prohrál v Madridu 4:6 a 2:6 s Francouzem Richardem Gasquetem.

Jednadvacetiletá Siniaková v úvodu rozhodujícího dějství neproměnila dva brejkboly a naopak Cirsteaová se dostala do vedení 5:1. Siniaková ještě utkání zdramatizovala a snížila na 4:5, jenže na druhý pokus osmadvacetiletá Rumunka zápas dopodávala. Return Siniakové při mečbolu zamířil do autu.

Strýcová dál táhne sérii porážek

Šestadvacátá hráčka světa Strýcová ani v Madridu neukončila sérii porážek, které v singlu sbírá od poloviny února. Suárezové navzdory šesti brejkbolům nedokázala vzít servis, naopak vlastní podání třikrát ztratila. V obou setech česká fedcupová reprezentantka prohrávala 1:3 a zkušená Španělka je pak dotáhla do konce.

Siniaková i Strýcová si mohou v Madridu spravit chuť ve čtyřhře. První jmenovaná vyhrála po boku Barbory Krejčíkové zápas prvního kola. Strýcová bude hrát s Andreou Sestini Hlaváčkovou a jako turnajové dvojky jsou nasazeny přímo do druhého kola.

Čtrnáctý nasazený Berdych držel s Gasquetem krok pouze do stavu 4:4 v úvodní sadě. Pak prohrál čtyři hry za sebou, čímž ztratil první set a nabral manko dvou gamů v tom druhém. Za celý zápas se nepropracoval ani k jednomu brejkbolu a po 78 minutách odešel poražen.

Soupeřkou Karolíny Plíškové bude Běloruska Victoria Azarenková, která v prvním kole porazila dvakrát 6:3 Srbku Aleksandru Kruničovou. Plíšková zatím dvojnásobnou vítězku Australian Open Azarenkovou porazila v jediném ze čtyř vzájemných zápasů. V březnu s ní prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Miami.

Zverev obhájil titul na antuce v Mnichově

Domácí favorit Alexander Zverev obhájil titul na antuce v Mnichově. Třetí tenista světového žebříčku ve finále porazil daviscupového parťáka Philippa Kohlschreibera dvakrát 6:3 a získal letos první a celkově sedmý titul na okruhu ATP.

Jednadvacetiletý Zverev splnil ve finále roli nasazené jedničky za 71 minut. Proti trojnásobnému šampionovi turnaje z let 2007, 2012 a 2016 jen jednou ztratil servis a proměnil čtyři brejkboly ze šesti. Odměnou mu byla prémie téměř 90 000 eur, sportovní vůz BMW a tradiční bavorské kraťasy.

Japonec ze druhé stovky vyhrál v Istanbulu

Japonec Taro Daniel vyhrál turnaj v Istanbulu. Hráč ze druhé stovky žebříčku ve finále porazil 7:6 a 6:4 Malika Džazírího z Tuniska, čtvrtfinálového přemožitele Jiřího Veselého. Pětadvacetiletý vytáhlý Japonec proměnil v titul premiérovou finálovou účast, naopak čtyřiatřicetiletý Džazírí na první titul na okruhu ATP stále čeká.

Daniel před Istanbulem vyhrál letos jen dva z devíti zápasů v hlavních soutěžích turnajů ATP. Mimo jiné porazil v Indian Wells vracejícího se Srba Novaka Djokoviče. Na turecké antuce ale vyhrál všech pět utkání a mohl zvednout nad hlavu turnajovou trofej.

Joao Sousa potěšil fanoušky v Estorilu

Turnaj ATP v Estorilu skončil triumfem domácího Joaa Sousy. Nezastavil ho ani Frances Tiafoe z USA, devětadvacetiletý Portugalec ho ve finále porazil dvakrát 6:4 a získal poprvé titul na antuce.

Sousa, 68. hráč světového žebříčku, proměnil ve třetí trofej v kariéře jubilejní desátou finálovou účast. Předchozí turnaje v Kuala Lumpur a Valencii vyhrál na tvrdém povrchu. V Estorilu dominoval jako první domácí hráč v historii.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Muži (dotace 7 190 930 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Gasquet (Fr.) - Berdych (14-ČR) 6:4, 6:2
Shapovalov (Kan.) - Sandgren (USA) 6:1, 6:4
Ženy (dotace 6,685.828 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Cirsteaová (Rum.) - Siniaková (ČR) 6:4, 2:6, 6:4
Suárezová (Šp.) - Strýcová (ČR) 6:3, 6:3
Kvitová (10-ČR) - Curenková (Ukr.) 6:1, 6:2
Kristýna Plíšková (ČR) - Vichljancevová (Rus.) 6:4, 6:4
Muguruzaová (3-Šp.) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:4, 6:2
Halepová (1-Rum.) - Makarovová (Rus.) 6:1, 6:0
Wozniacká (2-Dán.) - Gavrilovová (Austr.) 6:3, 6:1
Stephensová (9-USA) - Solerová (Šp.) 6:3, 6:2
Sorribesová (Šp.) - Keysová (13-USA) 7:5, 6:2
Šarapovová (Rus.) - Buzarnescuová (Rum.) 6:4, 6:1
Čang Šuaj (Čína) - Ósakaová (Jap.) 6:1, 7:5
Bartyová (Austr.) - Erraniová (It.) 6:1, 6:4
Sasnovičová (Běl.) - Collinsová (USA) 7:5, 6:2
Puigová (Portor.) - Dijasová (Kaz.) 6:4, 2:6, 6:2
Stosurová (Austr.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:1, 6:7 (2:7), 6:3
Peraová (USA) - Sabalenková (Běl.) 6:4, 2:6, 6:3
Sevastovová (15-Lot.) - Schmiedlová (SR) 6:3, 4:6, 6:3
Azarenková (Běl.) - Kruničová (Srb.) 6:3, 6:3
Kontaová (Brit.) - Rybáriková (16-SR) 6:3, 7:5
Vekičová (Chorv.) - Garcíaová (Šp.) 6:2, 6:4
Mertensová - Van Uytvancková (obě Belg.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Adamczaková, Kičenoková (Austr./Ukr.) 6:2, 6:2
Turnaj mužů v Mnichově (antuka, dotace 561 345 eur):
Dvouhra - finále:
A. Zverev (1-Něm.) - Kohlschreiber (6-Něm.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Dodig, Ram (2-Chorv./USA) - Mektič, Peya (3-Chorv./Rak.) 6:3, 7:5.
Challenger Prosperita Open v Ostravě (antuka, dotace 64 000 eur):
Dvouhra - finále:
De Greef (Belg.) - Serdarušič (Chorv.) 4:6, 6:4, 6:2
Turnaj mužů v Estorilu (antuka, dotace 561 345 eur):
Dvouhra - finále:
J. Sousa (Portug.) - Tiafoe (USA) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Edmund, Norrie (Brit.) - Koolhof, Sitak (Niz./N. Zél.) 6:4, 6:2.
Turnaj mužů v Istanbulu (antuka, dotace 486 145 dolarů):
Dvouhra - finále:
Daniel (Jap.) - Džazírí (Tun.) 7:6 (7:4), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Inglot, Lindstedt (Brit./Švéd.) - McLachlan, Monroe (1-Jap./USA) 3:6, 6:3, 10:8.

Reklama