Hlavní obsah

Djokovič - Nišikori 2:6, 6:1, 6:3Djokovič se v Římě probojoval do semifinále a vyzve Nadala. Šarapovová podruhé v sezóně mezi čtyřkou

Řím
Aktualizováno

Srbský tenista Novak Djokovič zdolal ve čtvrtfinále antukového turnaje v Římě Japonce Keie Nišikoriho a poprvé od svého návratu po zranění si v této sezoně zahraje o finále. Jeho soupeřem bude antukový fenomén Španěl Rafael Nadal, s nímž na okruhu ATP sehraje už 51. vzájemný duel. Žádní jiní rivalové se spolu neutkávali častěji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Semifinále Řím: Djokovič - NišikoriVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Šarapovová - Ostapenková v Římě

Dvanáctinásobný grandslamový šampion Djokovič dokázal poprvé od lednového návratu na kurty vyhrát čtyři zápasy v řadě a svou letošní bilanci vylepšil na deset výher a šest porážek. S Nišikorim, jenž po zdravotních problémech zatím rovněž marně hledá někdejší formu, bojoval na italské antuce dvě hodiny a 23 minut.

V loňské sezoně hrál Djokovič v Římě finále, v němž podlehl Němci Alexanderu Zverevovi. Nadal, kterého může osmý triumf v kariéře ve Foro Italico vrátit na tenisový trůn před Švýcara Rogera Federera, postoupil do semifinále po třísetové výhře nad domácím Fabiem Fogninim. Ve vzájemných zápasech vede Djokovič 26:24, poslední duel vloni v Madridu ale vyhrál Španěl.

Ruska Maria Šarapovová vybojovala ve čtvrtfinále ženského turnaje první letošní vítězství nad hráčkou z elitní desítky žebříčku WTA. V duelu bývalé a úřadující šampionky Roland Garros zdolala Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska. Jednatřicetiletá bývalá světová jednička vyhrála po třech hodinách a deseti minutách 6:7, 6:4, 7:5.

Mezi nejlepší čtyřkou na turnaji WTA je Šarapovová podruhé v sezóně. Při první semifinálové účasti v Šen-čenu nestačila na Kateřinu Siniakovou. Nyní ji čeká světová jednička Rumunka Simona Halepová, která porazila Francouzku Caroline Garciaovou 6:2, 6:3 a postupem do semifinále si zajistila první místo v žebříčku i pro příští týden.

V semifinále je i obhájkyně titulu Elina Svitolinová. Světová čtyřka z Ukrajiny porazila Němku Angelique Kerberovou i v šestém vzájemném utkání za sebou a o finále se utká s Anett Kontaveitovou. Estonka vyřadila vítězku Australian Open Caroline Wozniackou z Dánska hladce 6:3, 6:1.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 5 444 985 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Fognini (It.) 4:6, 6:1, 6:2
Čilič (4-Chorv.) - Carreňo (10-Šp.) 6:3, 6:3
Djokovič (11-Srb.) - Nišikori (Jap.) 2:6, 6:1, 6:3
Ženy (dotace 2 703 000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Halepová (1-Rum.) - Garciaová (7-Fr.) 6:2, 6:3
Svitolinová (4-Ukr.) - Kerberová (11-Něm.) 6:4, 6:4
Kontaveitová (Est.) - Wozniacká (2-Dán.) 6:3, 6:1
Šarapovová (Rus.) - Ostapenková (5-Lot.) 6:7 (6:8), 6:4, 7:5
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) - Kingová, Srebotniková (USA/Slovin.) 6:4, 6:2

Reklama