Hlavní obsah

Černý den tenisové legendy. Dvakrát během 6 hodin zadržen policií, opilý ujížděl hlídce

Velmi nepovedený den má za sebou někdejší tenisová hvězda Ilie Nastase, jehož v pátek hned dvakrát v rozmezí šesti hodin zadržela rumunská policie. Poprvé se dostal do konfliktu se zákonem kvůli podezření na řízení v opilosti, když odmítl podstoupit dechovou zkoušku. O pár hodin později projel se skútrem křižovatkou na červenou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nastaseho zatkla policie dvakrát během 6 hodinVideo: sntv

 
Článek

Podle policie se nakonec prokázalo, že jedenasedmdesátiletý rodák z Bukurešti měl 0,55 mg alkoholu na litr krve, za což mu hrozí v krajním případě až pět let vězení. Mluvčí bukurešťské policie Victor Gilceava uvedl, že Nastase odmítl dopravní hlídce zastavit a jeho vůz musela patrola stíhat. Za volantem byl prý viditelně opilý.

Dechovou zkoušku však odmítl podstoupit a policisté ho museli násilím vytáhnout z auta a nasadit pouta. Jakmile s ním byl sepsán protokol a zahájeno vyšetřování, byla bývalá tenisová hvězda propuštěna.

Nasazoval si policejní helmu

Už o pár hodin později, když údajně projel křižovatkou na červenou, už byl v rukou represivních složek znovu. Nastase připustil, že pil pivo, ale zároveň si stěžoval na zacházení ze strany policistů, které přirovnal k praktikám komunistických milicí.

Při druhém zadržení navíc policisty zesměšňoval, když si nasazoval jejich helmu.

Za jízdu na červenou dostal pokutu tisíc lei (necelých 6000 korun) a byl mu zadržen řidičský průkaz na tři měsíce. Paralelně s tím však musí čekat na zřejmě mnohem tvrdší trest za jízdu v opilosti.

Bývalý šampión French Open, US Open a světová jednička se v posledních letech dostává do centra pozornosti především v negativních souvislostech.

Známý bouřlivák, jenž si vysloužil přezdívku Nasty, loni šokoval tenisový svět coby rumunský fedcupový kapitán hrubými urážkami na adresu Johanny Kontaové a britské kapitánky Anne Keothavongové. Neodpustil si ani rasistické komentáře na adresu Sereny Williamsové a jejího tehdy ještě nenarozeného dítěte.

Reklama

Související témata: