Hlavní obsah

Bizarní los Davis Cupu! Rizikoví soupeři, rozestupy. A samozřejmě žádní diváci

Cagliari/Praha

V hodně zvláštní atmosféře probíhal čtvrteční los kvalifikačního kola Davisova poháru mezi Itálií a Jižní Koreou. Do tiskového sálu v italském Cagliari se dostavil jen skromný počet novinářů, kteří mezi sebou navíc museli dodržovat předepsanou vzdálenost, a během losování jednotlivých zápasů tak v sále seděli s několikametrovými rozestupy. Tenisové střetnutí Itálie s Koreou o finálový turnaj v Madridu startuje v pátek, odehraje se za zavřenými dveřmi bez diváků.

Foto: Sport.cz

Losování kvalifikačního duelu Davis Cupu mezi Itálií a Jižní Koreou probíhalo ve zvláštní atmosféře.

Článek

Kvalifikační střetnutí Davis Cupu mezi Itálií a Jižní Koreou se bude odehrávat pod přísnými mimořádnými opatřeními. V 1. kole na sebe totiž shodou okolností narazily dvě země, které patří k těm s největším výskytem nového typu koronaviru.

Los duelu probíhal ve zvláštní atmosféře. Několik málo novinářů, kteří se dostavili do haly v italském městě Cagliari, sedělo v tiskovém centru s několikametrovými rozestupy.

Zahajovací zápasy prvního kola jsou na programu v pátek. Vítězný tým postoupí na finálový turnaj, který se bude hrát 23. až 29. listopadu, a do boje tam půjde dvanáct družstev. Jistotu už mají loňští semifinalisté Španělsko, Kanada, Británie a Rusko a držitelé divokých karet Francouzi a Srbové.

Reklama

Související témata: