Hlavní obsah

Verdasco přišel kvůli pozitivnímu testu o šanci na Roland Garros

Paříž

Španělský tenista Fernando Verdasco přišel kvůli pozitivnímu testu na koronavirus o možnost startovat na Roland Garros. Šestatřicetiletý hráč to oznámil na sociálních sítích a ostře zkritizoval pořadatele grandslamového turnaje za jejich postup při kontrolách tenistů.

Foto: Sport.cz

Španělský tenista Fernando Verdasco přišel kvůli pozitivnímu testu na koronavirus o možnost startovat na Roland Garros.

Článek

Někdejší hráč z elitní světové desítky připomněl, že nemoc covid-19 už bez symptomů prodělal v srpnu. Po karanténě měl opakovaně negativní testy. Po příjezdu do Paříže ale kontrola ukázala opět pozitivní výsledek a organizátoři turnaje ho ze soutěže vyřadili.

"Pořadatelé Roland Garros mi následně odmítli udělat nový test, a to navzdory všem okolnostem a faktu, že bylo do losování ještě dost času," napsal aktuálně 58. hráč světového žebříčku. Ve čtvrtek se na vlastní náklady podrobil dvěma PCR testům a kontrole protilátek, všechny vyšly negativně.

"Chci vyjádřit svou naprostou frustraci a opovržení organizátory Roland Rarros. Za to, že mi upřeli právo startovat na tomto důležitém turnaji. A to bez toho, aby mi dali šanci podstoupit nový test, abych mohl dokázat, že ten první byl chybný," dodal.

Stejnou zkušenost udělal už před kvalifikací bosenský tenista Damir Džumhur, jenž nesměl o start v hlavní soutěži bojovat kvůli kontaktu s pozitivně testovaným trenérem. Také kouč už podle Džumhura nákazu koronavirem prodělal a jeho test v Paříži byl proto falešně pozitivní. Pořadatele hodlá za zmařenou příležitost žalovat.

Reklama