Hlavní obsah

Exploze. Tenisté na French Open zažili šok

Poklid na tenisovém French Open i v okolí areálu Roland Garros dnes na chvíli vystřídaly obavy kvůli zvuku podobnému explozi. Policie brzy veřejnost uklidnila, že šlo o takzvaný aerodynamický třesk, který způsobilo bojové letadlo letící nad městem. Zvuk vyděsil například Češku Barboru Strýcovou i Němce Dominika Koepfera, oba v době přípravy na podání.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Švýcar Stan Wawrinka po utkání s Němcem Dominikem Koepferem. Oba zaskočil velký třesk.

Článek

"V Paříži a pařížském regionu byl slyšet velmi hlasitý zvuk. Nešlo o žádný výbuch, byl to bojový letoun, který prolomil zvukovou bariéru," informovala francouzská policie na twitteru.

Rána vylekala i Strýcovou v prohraném souboji 2. kola s krajankou Barborou Krejčíkovou. "Zrovna jsem si nadhazovala míč na servis. Nadskočila jsem a říkala si, co to bylo. Chvilku jsem měla v hlavě, jestli za chvilku nepoběžíme pryč, ale brzy jsem na to nemyslela," řekla Strýcová.

Koepfer i jeho švýcarský soupeř Stan Wawrinka byli na kurtu Suzanne Lenglenové sotva dvě minuty. Německý tenista se chystal podávat, když sebou škubl. Lekli se i další účastníci antukového grandslamu.

"Trochu jsem se bála, protože jsem si myslela, že se stalo něco špatného. Podívala jsem se na rozhodčího a i on byl trochu v šoku," popsala Ukrajinka Elina Svitolinová, hrající v té chvíli na centrkurtu proti Renatě Zarazúaové z Mexika.

Zatímco Svitolinová, byť dostala ve druhém setu "kanára", postoupila do třetího kola, Koepfer na Wawrinku nestačil.

Zatímco Svitolinová, byť dostala ve druhém setu "kanára", postoupila do třetího kola, Koepfer na Wawrinku nestačil.

Před pěti lety zazněly exploze v Paříži u fotbalového stadionu Stade de France během přípravného zápasu domácí reprezentace s Německem. Tehdy se jednalo o sebevražedné atentátníky. Teroristické útoky ve francouzské metropoli si 13. listopadu 2015 vyžádaly 130 mrtvých.

Před pěti lety zazněly v Paříži exploze u fotbalového stadionu Stade de France během přípravného zápasu domácí reprezentace s Německem. Tehdy šlo o sebevražedné atentátníky. Teroristické útoky ve francouzské metropoli si v listopadu 2015 vyžádaly 130 mrtvých.

Reklama