Hlavní obsah

Bravo! Krejčíková se Siniakovou na French Open předvedly báječný obrat

Aktualizováno

Semifinále French Open je po dvou letech znovu realitou! České tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ve čtvrtfinále ženské čtyřhry přehrály hvězdné Američanky Sofii Keninovou a Bethanii Mattekovou-Sandsovou po téměř dvou hodinách a setech 1:6, 6:4, 6:2. O finále antukového grandslamu se čtvrté nasazené Krejčíková a Siniaková utkají s obhájkyněmi titulu a letošními dvojkami pavouku Maďarkou Tímeou Babosovou a domácí Kristinou Mladenovicovou.

Foto: Profimedia.cz

Český deblový pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková je na French Open v semifinále.

Článek

Předloňským českým vítězkám deblu v Paříži nevyšel s Američankami první set, v kterém od stavu 1:1 ztratily pět her v řadě. Ve druhé sadě se postupně zlepšovaly. Kritický moment zvládly za stavu 4:4, kdy při podání Krejčíkové prohrávaly 0:40 a soupeřky měly pak ještě výhodu. "Už jsem byla hodně unavená, tak jsem si řekla, že zkusím dát pár dobrých servisů, zavřít oči a napálit to," popsala Krejčíková. Servis udržela a radostí zvedla ruce nad hlavu.

Možná tím předznamenala obrat v utkání. Po pauze vzaly Češky čistou hrou servis Keninové, získaly druhou sadu 6:4 a ve třetí už byly lepší. Siniaková se na sebe sice často zlobila, ale dařilo se jí na síti a Krejčíková hrála chytře a s citem.

V letošním turnaji se českému páru podařilo podruhé otočit vývoj po prohrané první sadě. "Pořád se hecujeme, bojujeme a hledáme skulinku, jak vyhrát. Proto se štěstíčko nakonec přiklonilo víc k nám a vyhráváme," řekla Krejčíková a po zápřahu ve dvouhře a čtyřhře se těšila na den volna. "Potřebuju vypnout."

Až poté budou se Siniakovou dumat, jak přehrát Mladenovicovou a Babosovou. Předloni s nimi dvakrát prohrály, podruhé ve finále Turnaje mistryň. "Půjdeme do toho s tím, že na to máme," řekla Siniaková. "Vymyslíme co nejlepší taktiku, abychom je už konečně porazily," doplnila Krejčíková.

V semifinále grandslamu jsou po dvou letech. Naposledy došly mezi čtyři nejlepší páry cestou za triumfem ve Wimbledonu v roce 2018.

Tenisové French Open v Paříži:
Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Keninová, Matteková-Sandsová (9-USA) - Krejčíková, Siniaková (4-ČR) 6:1, 4:6, 2:6.
Junioři:
Čtyřhra - 1. kolo:
Krumich, Svrčina (ČR) - Darderi, Heide (4-It./Braz.) 6:4, 6:3.
Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Viďmanová (ČR) - Droguetová (Fr.) 6:4, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - 1. kolo:
L. Fruhvirtová, Čisovská (7-ČR/SR) - Buiová, Paolettiová (Kan./It.) 6:2, 6:2
Nosková, Laskevičová (ČR/Běl.) - Ščerbininová, Wurthová (Rus./Chorv.) 2:6, 6:0, 10:7
Droguetová, Janicijevicová (Fr.) - B. Fruhvirtová, Roignotová (ČR/Fr.) 6:0, 6:4
Costoulasová, Scilipotiová (Belg./Švýc.) - Viďmanová, Palicová (ČR) 6:1, 7:5.
Výsledky dalších úterních zápasů na French Open ZDE.
Středeční program tenisového French Open:
Kurt Philippa Chatriera (začátek ve 12:00):
Kvitová (7-ČR) - Siegemundová (Něm.)
Keninová (4-USA) - Collinsová (USA)
Tsitsipas (5-Řec.) - Rubljov (13-Rus.)
Djokovič (1-Srb.) - Carreňo (17-Šp.).

Reklama