Hlavní obsah

Sebevědomá slova americké hvězdy: Krejčíková? Nebude to o ní, záleží, co já jí dovolím

Paříž/Praha

Pro obě to bude životní zápas. Sedmnáctiletá americká vycházející tenisová superstar Cori Gauffová změří ve čtvrtfinále French Open síly s českou kometou Barborou Krejčíkovou. Obě hráčky zatím turnajem procházejí ve stylu rozjetého buldozeru, v osmifinálových zápasech ztratily dohromady šest gamů. A mladičká Američanka si na o osm let starší Češku věří. "Zápas bude o mně," nepochybuje rodačka z Atlanty.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Cori Gauffová je čtvrtfinálovou soupeřkou Barbory Krejčíkové na French Open

Článek

Kristýna Plíšková. Je zatím jediná hráčka, která na French Open vzala Barboře Krejčíkové v prvním kole set. A dál? Pět gamů uhrála Ruska Alexandrovová, stejný počet světová šestka Ukrajinka Svitolinová a pouhé dva grandslamová šampionka Stephensová. "Jsem nesmírně šťastná. Hrála jsem dobře, zápas jsem si užívala. Je zábava tady hrát. Už se těším na další," jásala po drtivém triumfu 6:2, 6:0 Češka.

O dvě hodiny později v podobném stylu zacvičila s nebezpečnou Tunisankou Džabúrovou sedmnáctiletá Cori Gauffová, která dominovala 6:3, 6:1. Na turnaji zatím největší talent současného tenisu ještě neztratil ani set.

Před čtvrtfinálovou bitvou s Barborou Krejčíkovou si také pořádně věří. "Ano, na antuce hraje dobře, je to těžká soupeřka. Hraje chytrý tenis, už se také na tour nějakou dobu pohybuje. Dokáže udeřit z jakékoliv pozice na dvorci, zvládá na výborné úrovni i čtyřhru či mix," uznává Gauffová kvality své příští soupeřky.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Barbora Krejčíková slaví postup do čtvrtfinále French Open

Zbytečným respektem však netrpí. "Taktika? Prostě přijdu na kurt a soustředím se jen na moji hru, nebudu si připouštět to, s čím na mě vyrukuje ona. Bude to o mojí hře, ne o její," má jasno současná 25. hráčka světa.

Bitva o semifinále začíná ve středu od 11:00 SELČ, na Sport.cz vám ji přiblížíme v podrobné online reportáži.

Postoupí Barbora Krejčíková přes Cori Gauffovou do semifinále French Open?
ano
86,9 %
ne
13,1 %
Celkem hlasovalo 23179 čtenářů.

Reklama

Související témata: