Hlavní obsah

Fantazie! Hrdinka Krejčíková se Siniakovou to dokázaly

Aktualizováno

Český tenis může slavit fantastický úspěch. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou získavají další grandslamový titul z French Open. Ve finále porazily americko-polskou dvojici Bethanie Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková 6:4, 6:2. Po sobotním životním triumfu se tak Krejčíková zapisuje do historie, po jednadvaceti letech získává grandslamový double.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály grandslamový titul na French open.

Článek

Barbora Krejčíková se stala po 21 letech první tenistkou, která na French Open vybojovala tituly ve dvouhře i čtyřhře. Naposledy to dokázala domácí Mary Pierceová v roce 2000. Předtím se to povedlo také legendám Martině Navrátilové (1982, 1984), Američankám Billie Jean Kingové (1972) a Chris Evertové (1974-75), Australance Margaret Courtové (1973) a Rumunce Virginii Ruziciové (1978) .

"Děkuji své partnerce, Katka hrála výborně. Doufám, že nám to bude dál klapat, třeba na olympiádě," řekla Krejčíková s myšlenkami na hry v Tokiu. "Jsem nadšená, že jsem tady letos mohla být, a těším se na příští rok," dodala a zopakovala poděkování publiku i všem svým trenérům a rodině.

Krejčíková se nyní stane podruhé v kariéře světovou deblovou jedničkou. V čele pořadí WTA ve čtyřhře už společně se Siniakovou byly dvanáct týdnů na konci roku 2018 a na začátku sezony 2019.

Češky do finále vletěly, hned prorazily podání loňské vítězky dvouhry v Paříži Šwiatekové a v poli zářila především Siniaková. Právě po jejím důrazném returnu při servisu Američanky vedly už 3:0. Za stavu 5:2 sice Siniaková, která se prala se servisem a dělala dvojchyby, ztratila podání, ale Krejčíková set o dvě hry později dopodávala.

Ve druhém setu byl duel vyrovnaný do stavu 2:2. Siniaková dál energicky létala po kurtu a byla skoro neprůstřelná na síti. Krejčíková dodávala páru klidnou sílu odzadu i při returnech. A Siniaková si svůj nejlepší game při podání schovala na závěr a jistě duel dokončila. Při mečbolu vystihla přeběhnutí Mattekové-Sandsové a poslala křížný vítězný prohoz.

"Byly to krásné dva týdny plné emocí. Jsem nadšená, že jsme to takhle dokončily, tuhle jízdu jsme si užily," řekla Siniaková v rozhovoru na kurtu.

Krejčíková a Siniaková vyhrály debl v Paříži poprvé před třemi lety a druhý grandslamový titul přidaly ve stejném roce ve Wimbledonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 34,36 milionu eur):
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Matteková-Sandsová, Šwiateková (14-USA/Pol.) 6:4, 6:2

Reklama