Hlavní obsah

Tvrdá práce se vyplácí, vyprávěla Williamsová poté, co smetla soupeřku

New York/Praha

Jako uragán řádila ve čtvrtfinále US Open Serena Williamsová. Americká tenistka nedala své soupeřce žádnou příležitost dostat se do zápasu a za pouhých čtyřiačtyřicet minut ji smetla z kurtu 6:1, 6:0. Wang Čchiang zasypala bývalá světová jednička pětadvaceti vítěznými údery, zatímco Číňanka neměla ani jeden. „Svou hrou se bavím,“ řekla Williamsová, která tak může dál usilovat o čtyřiadvacátý grandslam v kariéře.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Serena Williamsová ve čtvrtfinálové partii na US Open.

Článek

Vyučovací hodina ve škole trvá pětačtyřicet minut, ještě o minutu kratší lekci tenisu zvládla ve čtvrtfinále US Open Serena Williamsová. Ta svou soupeřku během utkání školila tak, že Číňanka nebyla vůbec schopná vzdorovat. Zatímco Williamsová zasypala soupeřku pětadvaceti vítěznými údery, překvapení turnaje se nezmohlo ani na jeden a prohrálo s bývalou světovou jedničkou 1:6, 0:6.

„Její údery se nedaly vracet, bylo to nad moje síly. Bylo toho na mě moc,“ přiznala Čchiang Wang na webu nytime.com. Williamsová se rozhodla, že se pokusí své soupeřce nedat žádnou příležitost, což se jí povedlo. „Věděla jsem, že tady hraje skvělý tenis, takže jsem se musela nakopnout k výbornému výkonu,“ vysvětlovala Američanka.

„Rozhodně jsem ještě nechtěla jet domů. Fyzicky se cítím skvěle. Tohle je to, kvůli čemu jsem trénovala. Tvrdá práce se vyplácí. Svou hrou se bavím,“ vyprávěla dál osmá hráčka světa, která tímto vítězstvím pokořila další metu. Na US Open vyhrála už rovnou stovku utkání. „Nikdy jsem nepomyslela na to, že bych tady mohla vyhrát sto zápasů.“

„Ani mě nenapadlo, že bych tady touhle dobou ještě hrála. Ale mám ráda to, co dělám,“ dodala vítězka třiadvaceti grandslamů, které v cestě za dalším nyní v semifinále stojí Ukrajinka Elina Svitolinová. „Elina nedělá příliš mnoho chyb. Takže taky budu muset dělat všechno dobře,“ zamýšlela se Williamsová, která Svitolinovou z pěti vzájemných zápasů porazila čtyřikrát.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články