Hlavní obsah

US Open bez další hvězdy? Serena nebude chtít být tak dlouho bez dcery, myslí si její trenér

New York/Praha

Slavné US Open bude. Jisté je, že bez diváků a s řadou omezení. Ta se však nelíbí mnoha hráčům, a tak to vypadá, že se grandslam uskuteční bez světových jedniček a dvojek. Účast zvažuje Novak Djokovič, Rafael Nadal, Ashleigh Bartyová a Simona Halepová. A možná bude chybět i domácí hvězda Serena Williamsová. Podle jejího kouče Patricka Mouratogloua by totiž bez dcery nejspíš nejela.

Foto: Sport.cz

Patrick Mouratoglou a Serena Williamsová.

Článek

Organizátoři US Open ještě před jeho schválením oznámili opatření, která by během konání turnaje musela být dodržována. Hráči a hráčky by po příletu měli být ve čtrnáctidenní karanténě, měli by být ubytováni ve společném hotelu, měli by omezený pohyb po městě a s sebou by měli také omezený počet osob, na zápas by s nimi mohla jen jedna osoba.

To se některým nelíbí. Novak Djokovič tato opatření označil za velice přísná a svou účast zvažují i další hvězdy. Serena Williamsová se na domácí půdě chtěla pokusit o zisk svého čtyřiadvacátého grandslamu, jenže podle jejího kouče Patricka Mouratogloua ani u ní není jisté, zda na turnaj dorazí.

Důvodem je, že by byla dlouho odloučená od své dcery. „Myslím, že Serena chce hrát na US Open, stoprocentně ale vím, že nechce mít s sebou jen jednoho člověka,“ uvedl Mouratoglou na webu tennisworldusa.org. „Kromě otázky ralizačního týmu jde také o její dceru. Dokázala by být bez ní tři týdny? O tom pochybuji,“ vysvětloval slavný kouč dál.

Fenomenální tenistka tak má o čem přemýšlet. „S dcerou by do areálu nejspíš nemohla. Ještě počkáme na upřesnění opatření a poté nás čekají diskuse,“ dodal Mouratoglou, pod jehož vedením ovládla Williamsová dvakrát Australian Open a French Open a třikrát Wimbledon, US Open a Turnaj mistryň.

Reklama