Hlavní obsah

Navrátilová: Absence kvůli koronaviru triumf na US Open nesníží

New York

Na blížícím se tenisovém US Open sice bude kvůli obavám z koronaviru chybět řada předních hráčů a hráček, ale Martina Navrátilová je přesvědčená, že to hodnotu titulu z Flushing Meadows nijak nesníží. Podle bývalé slavné tenistky totiž vítěz i za normálních okolností může projít turnajem, aniž by narazil na největší favority.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Serena Williamsová na Marii Sakkariovou nestačila, jak si povede na US Open?

Článek

US Open odstartuje v pondělí bez účasti šesti tenistek z první desítky světového žebříčku včetně obhájkyně Biancy Andreescuové a první hráčky pořadí WTA Ashleigh Bartyové. V mužském pavouku bude zase chybět světová dvojka a loňský vítěz Rafael Nadal.

"Vítězství nebude mít nižší hodnotu, nebude u něj hvězdička," řekla třiašedesátiletá Navrátilová BBC. "Letošní rok je samozřejmě zcela výjimečný, ale je to pro všechny stejné a uvidíme, kdo se s tím nejlépe vypořádá," přidala osmnáctinásobná grandslamová vítězka.

Jednou z největších favoritek bude Serena Williamsová, která bude usilovat o 24. grandslamový triumf a vyrovnání rekordu Australanky Margaret Courtové. "Pro vítěze a zejména mezi ženami to bude trochu snazší, protože prostě hodně top hráčů a hráček tam nebude," přidala Navrátilová.

"Ale v roce 1973 také nebyla kvůli bojkotu hvězdička u Wimbledonu a není ani u vítězství Marion Bartoliové z roku 2013, kdy nehrála ani s jednou z hráček z první nasazené sedmnáctky. Prostě to rozhodl los. Navíc můžete mít v pavouku všechny hvězdy, ale vítěz ani na jednu nemusí narazit," prohlásila Navrátilová.

Reklama