Hlavní obsah

Podvádí tenisová hvězda na záchodě? Tsitsipas sklízí na US Open hněv, hráči se mu posmívají

Když je zle, zmizí na záchod a zpátky rozhodně nespěchá. Třetí nasazený tenista grandslamového US Open Stefanos Tsitsipas opět sáhl ke svému osvědčenému kousku a tentokrát za to sklidil hněv i ze strany fanoušků na stadionu, kteří ho v nočním středečním utkání s Adrianem Mannarinem (6:3, 6:4, 6:7, 6:0) vybučeli. Z toaletních sedánků řecké hvězdy se pomalu stává jedno z hlavních témat newyorského turnaje.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Řek Stefanos Tsitsipas po výhře ve druhém kole US Open, v němž sklízel hněv fanoušků.

Článek

Tsitsipas svými odchody do útrob stadionu vytočil už v prvním kole bývalou světovou jedničku Andyho Murrayho, jenž si během pětisetové bitvy stěžoval na soupeřovo jednání u rozhodčího. „On podvádí. Záchod je tady za rohem, co tam dělá tak dlouho?" rozčiloval se Skot.

K tématu se vrátil i na tiskové konferenci, kde prohlásil, že Tsitsipas „ztratil jeho respekt". K tomu pak dodával narážky i na sociálních sítích. „Stefanosi Tsitsipasovi trvá cesta na záchod a zpět dvakrát delší čas, než potřebuje Jeff Bezos na let do vesmíru. Zajímavé," rýpl si Murray srovnáním s kosmickými výlety amerického miliardáře.

I proti Mannarinovi odešel Řek do útrob stadionu po prohrané čtvrté sadě. „Neudělal jsem nic špatně, takže moc nerozumím tomu, o co jde," reagoval na bučení fanoušků.

„Fanoušky miluji, nic proti nim nemám. Ale někteří lidé nechápou, kolik úsilí nás tenis na této úrovni stojí a jak těžké je dělat to, co děláme," hájil se podobně jako po zápase s Murraym.

Tsitsipas samozřejmě svým jednáním pravidla ATP neporušuje, nicméně jistý etický kodex ano. Zajímavě se k této věci vyjádřil i jeden z hlavních favoritů turnaje - čerstvý olympijský vítěz Alexander Zverev, jenž s má s Řekem rovněž poměrně čerstvou zkušenost z turnaje v Cincinnati.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Radost Stefanose Tsitsipase ve druhém kole US Open.

„Je to (záchodové přestávky) povolené. Ale mezi hráči platí nepsaná dohoda, že tohle se zkrátka nedělá. On k tomu přitom sahá skoro každý zápas. To není normální. Proti mně v Cincinnati to bylo trapné a tady to dělá znovu. Patří k nejlepším na světě a nemyslím, že má tohle zapotřebí. Něco takového se dělá v juniorech, ale ne když jste mezi třemi nejlepšími na světě," kroutil hlavou Němec.

Řeka dokonce nařkl že v Cincinnati využil na záchodě i nepovolený koučink přes mobilní telefon: „Odešel na více než deset minut. A jeho táta zrovna píše textovky na mobilu. Přijde zpátky a najednou úplně změní taktiku. Buď je záchod pro něj magickým místem, nebo proběhla nějaká komunikace."

Poražený Mannarino nicméně svého přemožitele nektitizoval: „Využil pravidla, které je ale špatné a mělo by se změnit."

Reklama

Související témata: