Hlavní obsah

Padala mi sukně. Nemohla jsem hrát, vysvětlovala po vyřazení semifinalistka US Open

New York/Praha

Odchody hráčů a hráček na toalety během zápasů se staly jedním z velkých témat vrcholícího US Open. Do středu pozornosti se dostal především už dávno vyřazený řecký tenista Stefanos Tsitsipas. Teď ale zaujala výběhem do šatny v semifinále i jeho krajanka Maria Sakkariová.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Maria Sakkariová si vzala na semifinále US Open příliš velkou sukni. Nakonec s Emmou Raducanuovou hladce prohrála.

Článek

Zatímco Tsitsipas byl obviňován z toho, že toaletní pauzy využívá jako taktickou zbraň na vykolejení soupeře, v případě Sakkariové šlo v semifinále proti turnajové senzaci Emmě Raducanuové o něco zcela jiného.

Řekyně popadla kus oblečení krátce po začátku zápasu a zmizela s ním v útrobách stadionu. Záhy ale byla zpět. O co šlo?

„Vzala jsem si o číslo větší sukni. Nemohla jsem hrát, protože mi padala. Byla jsem ale rychlá, ne?" vysvětlovala s úsměvem na rtech na pozápasové tiskové konferenci.

Jinak jí po relativně hladké porážce 1:6, 4:6 od kvalifikantky ale pochopitelně moc do smíchu nebylo.

„Nevyvíjelo se to pro mě dobře. Na kurtu jsem to nebyla úplně já. Nedokázala jsem uhrát moc míčů a nabídla jsem jí spoustu šancí. Nedařilo se mi ji zatlačit svojí hrou. Se vším ode mě si snadno poradila. Patří jí uznání, své šance využila," zhodnotila zápas rodačka z Atén.

Stejně jako na letošním Roland Garros, kde vypadla s Barborou Krejčíkovou, končí Sakkariová v semifinále a na první grandslamovou bitvu o titul si musí ještě počkat.

„Jsem smutná a zlomená z toho, že se mi zase nepodařilo postoupit do grandslamového finále. Ale věřím, že se brzo dočkám," uvedla.

Reklama