Hlavní obsah

Podvodnice! Na slovenskou hvězdu se po vítězství snesla vlna kritiky. Ve Wimbledonu dohrála

Londýn/Praha
Aktualizováno

I když ve Wimbledonu předváděla skvělou jízdu a probila se až do čtvrtfinále, snesla se na Dominiku Cibulkovou po postupu vlna kritiky. Slovenská tenistka totiž rozzlobila fanoušky svým nesportovním chováním během osmifinále proti Tchajwance Sie Šu-wej, kdy se hádala s umpirovou rozhodčí a dokonce uvažovala, že nebude pokračovat ve hře.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Dominika Cibulková.

Článek

Ke kontroverzní situaci došlo na konci prvního setu, kdy Dominika Cibulková vedla 5:4 a 30:0. Na podání byla její soupeřka Sie Šu-wej. Devětadvacetiletá Cibulková míček returnovala přesně na základní čáru, avšak čárová rozhodčí zahlásila aut. Slovenská tenistka si dopad nechala zopakovat a tzv. jestřábí oko potvrdilo, že rozhodčí chybovala.

Umpirová sudí rozhodla o fiftýnu pro Cibulkovou, avšak nesprávně. Sie Šu-wej totiž zahrála následný úder přímo do kurtu a výměna se tedy měla opakovat. Rozhodnutí arbitra Sie Šu-wej rozčílilo a začala se s ní dohadovat. I fanoušci v hledišti začali skandovat, aby se podání opakovalo.

Na kurt tak musela supervizorka, ta uznala, že má Sie Šu-wej pravdu, a řekla, aby se servis opakoval. To zase pro změnu rozlítilo Cibulkovou. Ta, ačkoliv nebyla v právu, se o fiftýn začala vehementně hádat a osočila rozhodčí, že by své verdikty neměla měnit. Dokonce nechtěla ani pokračovat ve hře.

Vše si ale přece jen rozmyslela a zápas dotáhla do vítězného konce. „To, co se tam odehrálo, bylo směšné,“ prohlásila Cibulková po utkání na tiskové konferenci. „Tohle jsem ještě nezažila. Také si sama někdy stěžuji, ale ještě se mi nestalo, že by na základě toho umpirová rozhodčí změnila rozhodnutí. Byl to špatný verdikt. Od ní i od supervizorky. Správné by bylo, kdyby původní rozhodnutí zachovaly,“ dodala a za své chování a následné výroky sklidila do fanoušků vlnu kritiky.

„Bylo to dětinské,“ napsala na sociální sítě Stephanie Ong-Hartmayerová. „Cibulková sice hrála dobře, avšak její nesportovní chování je opravdu velkým zklamáním,“ přidali se další a mnoho z nich se o hráčce vyjádřilo jako o podvodnici.

Ve čtvrtfinále už Dominika Cibulková v úterý nestačila na Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Reklama