Hlavní obsah

PROGRAM WIMBLEDONU: Kvitová a Berdych se v úterý představí po zdravotních problémech

Londýn

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová a Tomáš Berdych se představí v druhém hracím dnu londýnského grandslamu. Na trávě v All England Clubu se oba představí po zdravotních problémech a ne zcela fit.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová se v úterý představí ve slavném All England Clubu.

Článek

Šestá nasazená Kvitová léčila nezvykle natržený sval v předloktí levé ruky a minulý týden navíc proležela dva dny v posteli s nachlazením. "Moje očekávání nejsou vysoká. Ale možná mi to pomůže a na kurtu budu uvolněnější," řekla Kvitová, která je v případě, že ji ruka výrazně zabolí, připravena ze hry okamžitě odstoupit.

Soupeřkou vítězky turnaje z let 2011 a 2014 bude v 1. kole Ons Džabúrová z Tunisu, které sice prošla před Wimbledonem v Eastbourne do semifinále, ale do toho kvůli zranění kotníku nenastoupila. "Vím, že skrečovala. A dál už nic. Ale ona určitě ví zase o mně, takže to bude zajímavý první kolo," řekla Kvitová.

Finalista Wimbledonu z před devíti let Berdych se vrací do hry poprvé od března. Po problémech se zády ho při hře limitují bolesti levé kyčle a neví, kdy se ozvou. Jeho soupeřem bude Američan Taylor Fritz, který v sobotu vyhrál v Eastbourne a slavil první titul na ATP Tour. "Určitě to není jednoduchý zápas, ale když nejsem nasazený, mohlo to být ještě daleko horší," konstatoval třiatřicetiletý Berdych.

S o dvanáct let mladším sokem, aktuálně 31. hráčem světa, se ještě neutkal. "Dere se nahoru. Je to klasický Američan, který se snaží hrát na první velký úder. Výborně servíruje a má velkou ránu. Snaží se hrát agresivně první balon. Já mám zase zkušenosti, a pokud budu schopen je využít, může to být dobrý zápas," věřil Berdych.

V prvním kole se z českých zástupců představí také Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová, Tereza Martincová a Kristýna Plíšková.

Úterní program tenisového Wimbledonu:
Centrální dvorec (začátek ve 14:00 SELČ):
Kerberová (5-Něm.) - Mariaová (Něm.)
Federer (2-Švýc.) - Harris (JAR)
S. Williamsová (11-USA) - Gattová-Monticoneová (It.),
Kurt č. 1 (14:00):
Bartyová (1-Austr.) - Čeng Saj-saj (Čína)
Bogdanová (Rum.) - Kontaová (19-Brit.)
Nadal (3-Šp.) - Sugita (Jap.).
Kurt č. 3 (12:00):
3. zápas Kvitová (6-ČR) - Džabúrová (Tun.)
Kurt č. 4 (12:00):
1. zápas Siniaková (ČR) - Alexandrovová (Rus.)
Kurt č. 5 (12:00):
1. zápas Strýcová (ČR) - Curenková (32-Ukr.)
Kurt č. 7 (12:00):
2. zápas Martincová (ČR) - Wang Ja-fan (Čína)
Kurt č. 9 (12:00):
3. zápas Kristýna Plíšková (ČR) - Juvanová (Slovin.)
Kurt č. 16 (12:00):
3. zápas Berdych (ČR) - Fritz (USA).

Reklama

Související témata: