Hlavní obsah

Zdrcená světová pětka po debaklu s Veselým: Zuřím! Neumíte si představit, co se děje

Londýn/Praha

Zatímco čeští tenisté zažili v pondělí na grandslamovém Wimbledonu až na jedinou výjimku skvělý den, Němci si připisovali jedno zklamání za druhým. Největší šok připravil západním sousedům český kvalifikant Jiří Veselý, který vyřadil světovou pětku a vítěze loňského Turnaje mistrů Alexandra Zvereva. Hvězdný Němec po porážce přiznal, že nezažívá zrovna ideální období.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Zmar, zmar a zmar. Německý spolufavorit Alexander Zverev se musel po prohře s Jiřím Veselým rozloučit s Wimbledonem už v 1. kole.

Článek

Ani přísný dohled Ivana Lendla z hráčovy lóže nezlomil už klasické trápení rodáka z Hamburku na grandslamových turnajích. Přitom až 124. hráč světa Veselý neměl být pro nasazenou šestku vážným soupeřem.

„Byl to pro mě už typický grandslamový zápas. Začal jsem dobře, pak jedna či dvě věci nešly úplně v můj prospěch a všechno se mi tak trochu rozsypalo," vysvětloval Zverev, před nímž vypadlo z turnaje hned šest jeho krajanů.

Foto: Toby Melville, Reuters

Německý tenista Alexander Zverev se s londýnskou trávou nečekaně rychle rozloučil.

S dvaadvacetiletým talentem už se nějaký čas počítá jako s téměř jistým narušitelem dosavadní hegemonie hvězdných veteránů Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala a Rogera Federera. Jakmile ale přijde na řadu grandslamový turnaj, z ambiciózních prognóz nezbyde nic.

Zverevovi se ale na trávě moc nedařilo už před Wimbledonem. Ve Stuttgartu vypadl hned v prvním kole a v Halle skončil ve čtvrtfinále.

„Ano moje sebevědomí je teď nižší než nula. Měl jsem (proti Veselému) pět šest brejkbolů a nevyužil jsem žádný," smutnil Němec.

Za jeho psychickou nepohodou stojí nejspíš i trable mimo kurt. Tenista totiž podstupuje velmi nepříjemný soudní proces s bývalým manažerem Patriciem Apeyem.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Jiří Veselý se na letošním Wimbledonu postaral o prvotřídní senzaci.

„Člověk, kterého jsem považoval za přítele a s nímž jsem spolupracoval řadu let, dělá vše pro to, aby mě poškodil. Neumíte si představit, co se teď děje. Je to příšerné. Jsem kvůli tomu hodně rozzuřený," přiznal Zverev.

Reklama