Hlavní obsah

Biatlonová hvězda Svendsen vynechá generálku na OH v Anterselvě

Ruhpolding

Jeden z hlavních favoritů biatlonových závodů na hrách v Soči Nor Emil Hegle Svendsen vynechá olympijskou generálku v Anterselvě. Místo závodů Světového poháru v tomto týdnu se bude majitel tří medailí z Vancouveru 2010 a hvězda loňského světového šampionátu v Novém Městě na Moravě individuálně připravovat ve Švýcarsku.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Jeden z hlavních favoritů na hrách v Soči Nor Emil Hegle Svendsen.

Článek

"Budu trénovat v Lenzerheide, je pro mě důležité dát si pauzu a vyčistit si hlavu," řekl dvojnásobný olympijský vítěz v Ruhpoldingu poté, co suverénně ovládl po vytrvalostním i nedělní stíhací závod. Jeho největší rival Francouz Martin Fourcade zase vynechal uplynulý program v Ruhpoldingu, přesto před Norem vede pořadí Světového poháru.

Oba v této olympijské sezóně vyhráli po čtyřech závodech a jejich souboje budou ozdobou biatlonového dění v Soči. Svendsen, čtyřnásobný mistr světa z loňského šampionátu na Vysočině, bude obhajovat zlato v individuálním závodu a ve štafetě. Ve sprintu bral před čtyřmi lety stříbro. Fourcade ve Vancouveru měl "jen" stříbro v závodu s hromadným startem, ale vyhrál poslední dva ročníky SP.

Spolupráce s psychologem

"V Soči to bude hodně stresující, proto si chci teď dopřát co nejvíce volna a samozřejmě trochu potrénovat," dodal osmadvacetiletý Svendsen, jemuž od loňské zimy očividně pomohla spolupráce s vystudovaným psychologem, jímž je bývalý fotbalový rozhodčí Tom Henning Övrebö.

Reklama

Související témata: