Hlavní obsah

Los sjezdu mužů na ZOH se opakoval, v osudí byly dvě jedenáctky

Krasnaja Poljana

Na zimních olympijských hrách se muselo opakovat losování startovního pořadí mužského sjezdu, který se ve středisku Krasnaja Poljana uskuteční v neděli. Číslo 11 totiž vylosovali nejdříve Italu Peteru Fillovi a následně také Američanovi Marcu Sullivanovi.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Američan Marco Sullivan na trati olympijského sjezdu.

Článek

Když zámořský sjezdař dostal číslo, které už bylo obsazené, okamžitě proti tomu protestoval trenér americké reprezentace Sasha Rearick. Požadoval opakování losování a bylo mu vyhověno, v osudí totiž bylo příliš mnoho čísel. "Omlouvám se za to, ale byla to lidská chyba. To se stává, nikdo není dokonalý," řekl ředitel závodu Günther Hujara.

Z výsledků opakovaného losování neměli radost Kanaďané, protože Manny Osborne-Paradis místo solidního startovního čísla 4 dostal až číslo 28, což je v očekávaném teplém počasí výrazně nevýhodnější pozice. Podle šéfa kanadských sjezdařů Martina Rufenera situaci mohlo vyřešit opakované losování jen mezi dvojicí lyžařů se shodným číslem. "Ale stalo se to a rozhodli se los opakovat. Co s tím naděláte?" posteskl si.

Ve Světovém poháru, kde se obvykle startovní čísla rozdělují na pódiu před fanoušky, jsou podobná pochybení naprosto ojedinělá. Někteří trenéři agentuře AP řekli, že něco podobného na vrcholné akci nepamatují.

Reklama

Související témata: