Hlavní obsah

Odměny pro olympijskou šampiónku Samkovou? Setkání s Jágrem a kníratý Vávra

Krasnaja Poljana

Oficiální honorář od Českého olympijského výboru je daný, Eva Samková svou zlatou jízdou zbohatla o milión a půl korun. Jenže nejlepší snowboardkrosařce planety se krátce po jejím triumfu začaly hromadit i netradiční zážitkové odměny.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Samková se ani po květinovém ceremoniálu stále nemohla nabažit svého velkého vítězství.

Článek
Fotogalerie

Jedné se dočká zřejmě už v Soči. Trenéři Marek Jelínek s Jakubem Flejšarem totiž své hvězdné svěřenkyni za vítězství slíbili setkání s Jaromírem Jágrem, dětským idolem dvacetiletého snowboardistky. „Jarda je pro mě Bůh, na něj se do Soči nejvíc těším," vyznala se totiž už před startem her.

Teď by se mohla dočkat. „Já se s ním neznám, ale doufám, že mi to třeba šéf mise Martin Doktor nebo mluvčí Saša Kliment dohodnou. Nechci žádnou schůzku, jen bych mu chtěla říct, že to je hroznej borec," vyprávěla rozesmátá Samková. Teď už zbývá jenom sladit časové programy obou. „Já bych Jardu klidně navštívila, až budou naši ve finále, to by mi vůbec nevadilo," ujišťovala optimistická snowboardistka.

Snowboardkrosový souboj o zlato strhl i další sportovní osobnosti. „Gratulace letí do Soči! Eva Samková! Bravo!," napsala na svůj twitterový účet třeba wimbledonská vítězka Petra Kvitová. „První zlatá! Klobouk dolů," smekal i její partner Radek Štěpánek.

Hradilek pojede s knírkem

Další motivaci Samkové vyhlásil mistr světa ve slalomu na divoké vodě Vavřinec Hradilek. „Těším se na závody Evky a rovnou říkám, že pokud vyhraje nebo i nějakej metál dá, jedu Světovej pohár v Praze s knírkem," vzkázal přes sociální sítě.

Teď už pomalu může odložit holicí strojek nebo si alespoň chystat fixu. „Fakt to slíbil? Tak to je hustý, tohle musí dodržet. My se docela známe, to bude vtipný," těšila se Samková na image svého kamaráda z divokých peřejí. Hradilek krátce po závodě reagoval. „Ten skoro zmeškanej trénink ti odpustím, eskymáka taky, ale ten knír ty vole," rozverně vzkázal Samkové. „Dík za zážitek," doplnil.

Samotnou finanční prémii Samková tolik neřeší. „Mít peníze je super, ale stejně je narvu zpátky do sezóny," mávne rukou. „Maximálně v létě někam vyrazím. Ale spíš stopem, takže stejně moc neutratím," plánuje.

Je dobrý nápad, aby olympijská vítězka stopovala u silnice? „Já myslím, že tak slavná nebudu. Přinejhorším se namaskuju," plánuje. Jen knírek by asi nebyl jako maskovací prvek ideální... „To by mě poznali všichni, naopak se právě namaskuju tak, že knírek zrovna mít nebudu," znovu se rozesměje Samková.

Reklama

Související témata: