Hlavní obsah

Američanka Bowmanová ovládla premiéru lyžařek v U-rampě

Olympijskou premiéru lyžařek v U-rampě vyhrála na hrách v Soči Američanka Maddie Bowmanová, královna posledních dvou X-Games. Dvacetiletá závodnice navázala na triumf krajana Davida Wiseho a favorizovaný tým USA slaví v této disciplíně double. Stříbrnou medaili získala Francouzka Marie Martinodová, bronz Japonka Ajana Onozukaová.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Americká lyžařka Maddie Bowmanová se raduje z triumfu na U rampě na OH v Soči.

Článek

Na rozdíl od úterního závodu mužů, který v Extreme Parku v Roza Chutor provázelo husté sněžení, měly dnes lyžařky ideální podmínky, aby mohly předvést svůj potenciál. Roli hlavní adeptky na zlato potvrdila Bowmanová nejlepší jízdou v obou finálových kolech. V druhé jízdě nejvyšší bodové ohodnocení vylepšila na 89 bodů.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Druhá skončila devětadvacetiletá Martinodová, která původně v roce 2007 s lyžováním skončila, ale po porodu dcery a naléhání zesnulé kanadské kolegyně Sarah Burkeové se vrátila. Třetí Onozukaová přidala do své sbírky olympijský bronz k medaili stejné barvy z loňského mistrovství světa ve Vossu.

Finále mělo být původně dvanáctičlenné, ale Francouzka Anais Caradeuxová po těžkém pádu v kvalifikaci nenastoupila. Odřela si obličej.

Akrobatické lyžování:
U-rampa - ženy:
1. Bowmanová (USA)89,00 b.
2. Martinodová (Fr.)85,40
3. Onozukaová (Jap.)83,20
4. Faivreová (Švýc.)78,00
5. Kuzmaová (N. Zél.)77,00
6. Sigourneyová (USA)76,00
7. Groenewoudová (Kan.)74,20
8. Jägerová (Švýc.)71,20
9. Drewová (USA)66,40
10. Sheehanová (Austr.)40,60

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články