Hlavní obsah

Italský bobista Frullani měl na ZOH v Soči pozitivní test

Krasnaja Poljana

Italský bobista William Frullani je dalším dopingovým hříšníkem olympijských her v Soči. Zástupci Italského olympijského výboru (CONI) oznámili, že závodník měl při úterní kontrole pozitivní test na stimulant dimetylpentylamin. Funkcionáři proto Frullaniho vyřadili z posádky čtyřbobu.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Čtyřbob v olympijském korytě.

Článek

O první dopingový případ v Soči se postarala německá biatlonistka, jejíž jméno zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Podle agentury DPA jde o Evi Sachenbacherovou-Stehleovou. Bývalou běžkyni na lyžích, která skončila čtvrtá v závodě biatlonistek s hromadným startem i ve smíšené štafetě, kde Češi slavili v obou případech stříbro, čeká disciplinární řízení.

O Frullaniho pozitivním testu informoval italskou výpravu Mezinárodní olympijský výbor. Vzorek komisaři odebrali při mimosoutěžní kontrole v olympijské vesnici. Čtyřiatřicetiletý Frullani podle CONI požádal o novou analýzu, která dnes pozitivní výsledek potvrdila.

Itálie proto Frullaniho okamžitě vyloučila z výpravy. Ve čtyřbobu, jejichž soutěž dnes začne úvodními dvěma jízdami, ho nahradil Samuele Romanini.

Reklama