Hlavní obsah

Originální nápad, který pomohl. Mapa ukázala nečekaný dárek

Praha

Knírek patří k listopadu (November), běžci to ví. Tisíce jich běhají s dárkem pod nosem. Movember je charitativní akce, která se koná po celém světě a muži si nechávají narůst knír na podporu výzkumu a prevence rakoviny prostaty a varlat. David Miller se rozhodl podpořit trochu jinak. V San Francisku zaběhl 24 kilometrů podle aplikace, která nakonec ukázala obraz kníru s monoklem.

Foto: Autor David Miller

David Miller podpořil Movember originálně. Zaběhl si "knírek s monoklem".

Článek

Miller spojil běhání a dobrou věc. Přidal k tomu ještě něco víc. Možná tak inspiroval další k jiné originální podpoře. „Hlavní motivací bylo dát dohromady běhání, které mě baví a legraci. Byla to kombinace běhu a kreativity," citoval server Runner's World běžcova slova.

„Stále jsem fascinován kampaní Movember, jak byli schopni lidem nabídnout tento bláznivý nápad, aby si lidé po celý měsíc neholili knír," je nadšený Miller z akce, která za roky pobláznila milióny mužů. Na jejich pomoc se vybralo přes miliardy korun. Ani tento běžec nebyl výjimkou. Navíc přidal trasu s knírkem a monoklem.

Miller, který vlastní společnost SlugBooks pomáhající studentům zjišťovat ceny učebnic, zaběhl svých 24 kilometrů za 2 hodiny a 19 minut. Podpořit akci Movember se rozhodla před pár dny i česká policie, padesát běžců si šlo zaběhat do Stromovky. Nechyběl asi policejní prezident Tomáš Tuhý.

Pro charitu se běhá i v Česku

Charita, pomoc a běhání zapouštějí postupně v Česku hlubší kořeny. Na sto závodníků se sešlo před pár týdny, aby podpořili organizaci Světlo pro svět. Celkem vyběhli 136 568 schodů. Co schod, to koruna pro charitu. Organizátoři RunTour vybrali zase během celého roku milión korun pro nadaci Leontinka, která se věnuje zrakově postiženým. Pomoci se letos opět rozhodla i Tereza Maxová a Teribear, když se pod jejím vedením běhalo na Letné.

Mezi významné podporovatele potřebným patří i největší český běžecký seriál RunCzech. „Dobročinný rozměr je nedílnou součástí našich závodů. Zakoupit si startovní číslo od charitativní organizace a běžet tak pro dobrou věc je trend, který podporujeme. V loňském roce jsme tímto způsobem umožnili partnerským charitativním organizacím nabídnout běžcům registrace celkem za 7,3 miliónu korun," řekl prezident Organizačního výboru RunCzech běžecké ligy Carlo Capalbo.

Reklama

Související témata: