Hlavní obsah

Záhrobská o dvě setiny neprošla do druhého kola obřího slalomu

O dvě setiny sekundy unikl české lyžařce Šárce Záhrobské postup do druhého kola obřího slalomu Světového poháru v rakouském Lienzu. To se jí naposledy stalo na den přesně před rokem v jiném rakouském středisku Semmeringu, kde tehdy obsadila 31. místo se ztrátou 11 setin sekundy na poslední postupovou pozici. V pátek skončila mistryně světa ve slalomu dvaatřicátá.

Článek

Z elitní třicítky Záhrobskou o setinu vytlačila Rakušanka Eva-Maria Bremová. Pak ji předstihla ještě Švýcarka Aline Bonjourová, startující s číslem 59.

Závod vede v polovině Italka Denise Karbonová, která útočí na třetí prvenství v sezoně. Vítězka obřích slalomů z rakouského Söldenu a kanadské Panoramy si vytvořila náskok 36 setin před Němkou Kathrin Hölzlovou. Třetí je zatím další italská lyžařka Nicole Giusová, která ztrácí 43 setin.

Průběh prvního kola by na půl hodiny přerušen po nehodě Američanky Resi Stieglerové. Dvaadvacetiletá závodnice ztratila rovnováhu a při pádu proletěla ochrannou sítí až do lesa, kde těsně minula strom a několik minut bezvládně ležela na zemi. Stieglerovou v šoku odnesli závodní komisaři do cílového prostoru, odkud byla převezena do nemocnice.

Druhá česká lyžařka na startu Michaela Smutná první kolo nedokončila. Druhé kolo začne ve 13:15.

Reklama