Hlavní obsah

Skokan Koudelka: První den jsem byl naštvaný, ale už jsem se s tím smířil

Český skokan na lyžích Roman Koudelka zazářil v Ga-Pa na Turné čtyř můstků, když obsadil čtvrtou příčku. Na Silvestra si zahrál bowling a podle rozhodnutí trenéra Schallerta měl zakázáno bydlet s Jakubem Jandou na pokoji. Na celkové vítězství v Turné pak tipuje Gregora Schlierenzauera.

Článek

V Ga-Pa vám v této zimě potřetí unikly o jediné místo stupně vítězů. Těší vás tohle čtvrté místo nejvíc, když jste ho dosáhl na prestižním Turné čtyř můstků?

Určitě tohle hodnotím nejvýš. Předtím jsem byl dvakrát čtvrtý ve Villachu, kde to bylo trochu překvapení, ale tady jsem s tím moc nepočítal. Přeci jen to bylo na velkém můstku.

Věříte si po tom úspěšném vstupu do sezóny na můstcích víc?

Určitě mi malinko stouplo sebevědomí, i když po těch závodech ve Villachu jsem byl v Engelbergu třináctý a pak ani nepostoupil do druhého kola. Každý závod je prostě jiný...

Jak se těšíte na rakouskou část Turné? Tam by měla být ještě lepší atmosféra, diváci poženou vpřed své favority...

Určitě tam bude ještě lepší atmosféra. Na druhou stranu budou ale závody těžší, protože Rakušané mají hodně silnou národní skupinu.

Jaký je váš tip na celkového vítěze Turné?

Já bych si vsadil na Gregora Schlierenzauera.

A jak si věříte vy? Vloni jste v Innsbrucku nepostoupil z kvalifikace, nesedí vám tamní můstek?

My tu trénujeme často v létě, jezdíme sem na soustředění a ten můstek je hodně specifický. Někdy se skok hodně povede, jindy to vypadá tak jako vloni...

V Ga-Pa jste také předvedl rukavice s obrázky na dlani. Co přesně symbolizovaly?

Na jedné mám usměvavého smajlíka a na druhé se mračí. Když se skok povede, ukazuju pravou rukavici. A teď v Ga-Pa jsem si tam napsal i jméno přítelkyně.

Silvestr jste ale trávil bez ní. Jak vypadal?

Šli jsme spát asi v jednu. Předtím jsme byli v jednom bowlingovém klubu, pak si ťukli a chvíli kecali.

Jak vám šel bowling?

Byl jsem naprosto spokojený. Nejprve jsem vyhrál, pak jsme hráli ve skupinkách trenéři s Jakubem Jandou proti nám mladým a to jsme také vyhráli. Prostě pozitivní večer. (úsměv)

Ale s Jakubem Jandou nesmíte bydlet podle rozhodnutí trenéra Schallerta na pokoji. Už jste se s tím smířil?

Ne vždy jde všechno tak, jak člověk chce. První den jsem byl naštvaný, to jsem ani s Richiem nemluvil. Ale už jsem se s tím srovnal.

Jak trávíte chvíle volna? Všichni skokani společně na pokoji?

Tady v Innsbrucku je nedaleko velké obchodní centrum, tak jsme vyrazili nakupovat, což je příjemné zpestření. Koupil jsem přítelkyni dárek, který jsem jí slíbil, a pak už spíš jen prohlížel nabídku.

Reklama