Hlavní obsah

Vaidišová skončila na turnaji v Gold Coast ve čtvrtfinále

Pro nejlepší českou tenistku Nicole Vaidišovou skončil první přípravný turnaj před Australian Open ve čtvrtfinále a s bolestí levého kotníku. Dvanáctá hráčka světa ve čtvrtek v Gold Coast prohrála v boji o postup mezi nejlepší čtyři 3:6 a 3:6 s Číňankou Li Na a nenaplnila tak roli největší žebříčkové favoritky turnaje.

Článek

Vaidišová musela v průběhu hodinu a čtvrt dlouhého utkání neustále dotahovat náskok soupeřky, která celkově šestkrát prorazila její podání. Ve druhém setu se jí ještě na chvíli podařilo oddálit porážku, když za stavu 0:4 vyhrála tři gamy po sobě, víc však Číňanka nedovolila.

Česká fedcupová reprezentantka se od konce první sady potýkala s bolestí v kotníku levé nohy, který si za stavu 3:5 nechala ošetřit. "Nemyslím si, že se bude jednat o nějakou vážnou záležitost, ale taková věc vás zneklidní. Kvůli tomu jsem ale dneska neprohrála, soupeřka hrála velký zápas a byla na tom lépe ještě předtím, než se mi to stalo," uvedla po utkání Vaidišová, jež by měla před Australian Open ještě absolvovat příští týden turnaj v Sydney.

Nenasazená Li Na si tak připsala skalp Vaidišové i v druhém vzájemném utkání, předloni ji vyřadila v osmifinále Wimbledonu.

Škoch si zahraje v Dauhá o pátý deblový titul

Český tenista David Škoch má blízko k pátému deblovému titulu na okruhu ATP v kariéře. Po boku Němce Philippa Kohlschreibera postoupil do finále na turnaji v katarském Dauhá, když ve dvou setech porazili německo-nizozemský pár Christopher Kas, Rogier Wassen.

Ve hře o trofej z dvouhry zůstali na podniku s dotací 1,05 milionu dolarů tři velcí favorité - nejvýše nasazený Rus Davyděnko, Skot Murray i Chorvat Ljubičič. Jediným nenasazeným semifinalistou je švýcarský daviscupový reprezentant Wawrinka.

Davenportová kráčí v Aucklandu za titulem

Bývalá světová jednička Lindsay Davenportová kráčí na čtvrtém turnaji po návratu na kurty po narození syna za třetím titulem. Jednatřicetiletá americká tenistka ve čtvrtek v Aucklandu porazila 6:3, 6:3 Italku Saru Erraniovou a na novozélandském turnaji postoupila do semifinále.

Davenportová se v boji o finále utká se sedmnáctiletou Rakušankou Tamirou Paszekovou, jež vyřadila turnajovou dvojku Marii Kirilenkovou a je mezi nejlepšími čtyřmi jedinou nasazenou hráčkou. Překvapením je především postup domácí Mariny Erakovicové, jež si ve svém rodném městě zahraje po výhře nad nasazenou jedničkou Verou Zvonarevovou první semifinále na okruhu WTA v kariéře.

Nadal porazil v Čennaí Rama z USA

Antukový specialista Rafael Nadal zvládl i svůj druhý zápas na tenisovém turnaji v indickém Čennaí, který se hraje na tvrdém povrchu. V druhém kole ve čtvrtek ztratil s americkým nováčkem Rajeevem Ramem jen pět gamů a o semifinále se utká se španělským krajanem Guillermem Garcíou-Lopezem.

Druhý hráč světového žebříčku Nadal je na turnaji s dotací 436 000 dolarů nejvýše nasazeným hráčem.

GOLDEN COAST:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Li Na (Čína) - Vaidišová (1-ČR) 6:3, 6:3, Peerová (5-Izr.) - Safinová (3-Rus.) 4:6, 6:1, 7:6 (10:8), Azarenková (Běl.) - Cibulková (SR) 6:1, 3:6, 6:3, Schnyderová (4-Švýc.) - Mauresmová (6-Fr.) 6:4, 6:4.
DAUHÁ
Dvouhra - čtvrtfinále
Davyděnko (1-Rus.) - Tursunov (8-Rus.) 7:5, 6:3, A. Murray (3-Brit.) - T. Johansson (Švéd.) 7:6 (7:4), 6:0, Ljubičič (4-Chorv.) - Kohlschreiber (6-Něm.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, Wawrinka (Švýc.) - Calleri (Arg.) 6:3, 6:0.
Semifinálové dvojice: Davyděnko - Murray, Ljubičič - Wawrinka.
Čtyřhra - semifinále:
Kohlschreiber, Škoch (Něm./ČR) - Kas, Wassen (Něm./Niz.) 6:4, 7:5.
AUCKLAND:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Erakovicová (N. Zél.) - Zvonarevová (1-Rus.) 6:3, 2:6, 7:6 (7:5), Paszeková (6-Rak.) - Kirilenková (2-Rus.) 6:1, 6:3, Rézaiová (Fr.) - Srebotniková (3-Slovin.) 6:1, 6:3, Davenportová (USA) - Erraniová (It.) 6:3, 6:3.
Semifinálové dvojice: Davenportová - Paszeková, Erakovicová - Rézaiová.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Müllerová, Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Granvilleová, Uhlířová (USA/ČR) 6:4, 6:4.
ADELAIDE:
Dvouhra - 2. kolo:
Hewitt (1-Austr.) - Acasuso (Arg.) 6:2, 6:2, Nieminen (3-Fin.) - Dancevic (Kan.) 6:4, 6:1, Tsonga (6-Fr.) - Gulbis (Lot.) 6:3, 6:2, Spadea (USA) - Zverev (Něm.) 6:3, 7:5.
ČENNAÍ
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Ram (USA) 6:4, 6:1, Čilič (Chorv.) - Mahut (5-Fr.) 6:2, 6:4, García-Lopez (Šp.) - Eschauer (7-Rak.) 4:6, 7:5, 7:6 (7:3), Haase (Niz.) - Žovko (Chorv.) 6:1, 7:5.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čilič, Kúreší (Chorv./Pák.) - Levinský, Mertiňák (2-ČR/SR) 6:1, 7:5.

Reklama

Související témata: