Hlavní obsah

Jíchovi po operaci otéká koleno, na mistrovství Evropy nepojede

PRAHA

Kanonýr házenkářské reprezentace Filip Jícha sice začal po operaci menisku trénovat, jenže koleno mu stále otéká a jeho start na ME, začínajícím 17. ledna v Norsku, je tak nereálný.

Článek

„Ani Kiel Jíchův start nedoporučuje, muselo by dojít k radikálnímu zlepšení zdravotního stavu. Spíš už počítám s tím, že se musíme obejít bez něj. Bohužel ze seznamu musím škrtnout i dalšího hráče z bundesligy Hynka, který utrpěl těžký výron kotníku,“ sdělil Právu trenér Pavel Pauza s tím, že reprezentace je nyní rozdělena na dvě mužstva.

Opory začínají v pátek soustředění v Nymburku, hráči širšího kádru pod vedením asistenta Míky včera odcestovali do Paříže na turnaj, kde se dnes večer utkají s reprezentací Alžíru, pak je čeká domácí klub Ivry a v neděli duel o umístění proti někomu z tria Slovensko, Katar, Tunisko.

„Do Nymburku přijede patnáct hráčů a ve finiši přípravy na šampionát pak příští týden připojíme tři čtyři jména ze sestavy pro pařížský turnaj, kam nemohl jet zraněný Szymanski. Konečnou nominaci na ME oznámím 11. ledna. Už v definitivní sestavě letíme na generálku na Island, odkud se 16. 1. přesuneme přímo do Stavangeru,“ doplnil Pauza.

Nominace házenkářů – soustředění v Nymburku:
P. Štochl (Füchse Berlín/Něm.) Galia – Horák (oba Göppingen/Něm.), Nocar (Chambéry/Fr.), Brůna (Stralsund/ Něm.), Vítek (Bergischer/Něm.), Filip, Kubeš (oba Nordhorn/Něm.), Mráz (Lübbeck/Něm.), Sobol (Montpellier /Fr.), Heinz (Karviná), Řezníček (Velenje/Slovin.), Hrubý (Melsungen/Něm.), Šetlík (Plzeň), Vraný (Essen/Něm.), turnaj v Paříži: Petržala (Dukla), J. Štochl (Ahlen/Něm.), Krupa – Číp, Říha, Hrstka, Kulišťák (všichni Zubří), Motl (Lovosice), Mičkal (Nordhorn/Něm.), Buchta (Istres/Fr.), Prachař (Bacau/Rum.), Stehlík, Král, Tůma, Rams (všichni Dukla).

Reklama

Související témata: