Hlavní obsah

Šebrle si poranil stehno a sedmiboj pro něj končí

VALENCIE

Roman Šebrle na halovém mistrovství světa v atletice neobhájí bronzovou medaili ze sedmiboje z minulého šampionátu z Moskvy. Český atlet nedokončil úvodní disciplínu druhého dne sedmibojařů, běh na šedesát metrů překážek. Šebrle se po absolvování druhé překážky chytil za levé stehno a s bolestí spadl k zemi. Stadión pak opustil na nosítkách. Poprvé po devíti letech se tak vrátí z vrcholné halové soutěže bez medaile.

Článek

Podrobnější vyšetření v nemocnici potvrdilo původní domněnku, že se jedná o natržený zadní stehenní sval na levé noze. "Je to klasické zranění svalu, už jsem to měl asi osmkrát nebo devětkrát," řekl Šebrle v rozhovoru pro Českou televizi.

"Jsem naštvaný, medaile nevisela až tak vysoko," mrzí Šebrleho. Na Valencii mu tak zůstanou černé vzpomínky. Už před deseti lety si tu při sedmiboji na halovém ME natrhl přední stehenní sval. "Do Valencii už pojedu leda tak jako divák," hořce se usmál.

I v úvodní nedělní sedmibojařské disciplíně dominoval průběžný lídr Bryan Clay. Americký atlet jako jediný dokázal svůj běh stlačit pod osm vteřin, když trať proletěl časem 7.86. Po pěti disciplínách tak má na svém kontě 4753 bodů, druhý Bělorus Kravčenko na něj ztrácí propastných 326 bodů. Po sobotním odstoupení Rusa Pogorelova a nedělním zranění Šebrleho tak v sedmiboji pokračuje už jen šest atletů.

Bez boje postoupila do finále štafeta českých čtvrtkařek. Původně měla sice nastoupit do dopolední kvalifikace, ta ale po odhlášení Jamajky nebyla nutná. Finále štafety na 4x400 metrů žen je na programu v 18:05.

Reklama