Hlavní obsah

Navrátil: Rozhodnutí nechat hrát Štěpánka s Víznerem bych neměnil

Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil věřil, že Radek Štěpánek s Pavlem Víznerem dokáží v sobotní čtyřhře eliminovat ruskou hru od základní čáry, česká dvojice ale páru Davyděnko, Andrejev podlehla 1:3 na sety. „Kdyby nastoupil Tomáš, asi by byl výsledek stejný,“ přemítal Navrátil po prohraném deblu, zda neměl do zápasu nasadit po bok Štěpánka Tomáše Berdycha.

Článek

Jak dlouho jste promýšlel složení deblu?

Tak patnáct, dvanáct minut. Bylo to složité. Tomáš Berdych se cítil unavený, na debl proti hráčům, co to pálí od základní čáry se moc necítil. Proto jsem se rozhodl, že po pátečním výkonu ze singlu by měl hrát určitě Radek. A k němu Vízner. To mohlo být ideální pro hru na síti. Mohli lépe eliminovat ruskou hru od základní čáry.

Počítal jste, že k Davyděnkovi půjde po páteční kruté porážce od Štěpánka právě Andrejev?

No tak spíš jsem myslel, že hrát bude Južnyj. Nakonec se ukázalo, že kromě první sady, v níž ještě Andrejev nebyl rozehraný, bude strašně těžké na síť přecházet, když vám Andrejev servíruje rychlostí 220 kilometrů za hodinu a Davyděnko je bezchybný zezadu. Náš debl byl od druhé sady v hrozné defenzivě.

Co jste klukům radil?

Aby chodili víc na síť. Ale odvíjelo se to hodně právě od ruského servisu.

Jak zpětně svoje rozhodnutí nechat hrát pár Štěpánek -Vízner hodnotíte?

Po bitvě je každý generálem, ale myslím, že jsem rozhodl dobře. Neměnil bych. Kdyby nastoupil Tomáš, asi by byl výsledek stejný. A nezapomínejme na třetí den - Tomáš by na něj ztratil hodně sil.

Jaké složení singlů teď od Rusů čekáte?

Nechci mluvit za Tarpiščeva, ale určitě v prvním singlu nasadí Davyděnka, který podal ve čtyřhře vynikající výkon a navíc si na Berdycha věří.

Jakou naplánujete Tomášovi taktiku?

U Tomáše je to nejdůležitější v jeho hlavě. Když spolu hráli naposledy, řekli jsme si, co by na Davyděnka mohlo platit. Fungovalo to do stavu 3:3, pak si Tomáš jednou prohrál servis a v druhém setu dostal 6:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori