Hlavní obsah

Z českých tenistek postoupila v Praze do semifinále jen Zakopalová

Klára Zakopalová jako jediná česká tenistka zvládla vítězně páteční čtvrtfinále turnaje ECM Prague Open. Na Štvanici porazila 7:6 a 6:2 druhou nasazenou Šahar Peerovou z Izraele, která tak během jediného týdne prohrála už se třetí českou tenistkou. Ve čtvrtfinále pražského turnaje WTA naopak neuspěly Iveta Benešová a Karolína Plíšková.

Článek

Zakopalová v koncovce prvního setu dvakrát podávala na jeho zisk, ale ani jednou neuspěla a musela rozhodnout zkrácená hra. Tu navzdory kolapsu při setbolu získala pro sebe v poměru 7:5. "Když jsem vedla 6:4, tak jsem měla úplně otevřený kurt. Stačilo to jenom přendat do kurtu a já jsem to tam nedala. Hrozně mě to sundalo, bála jsem se, abych ten tie-break vůbec dohrála," popsala Zakopalová kritický okamžik.

Po vyhraném úvodním setu získala psychickou výhodu a druhý vyhrála hladce 6:2. V semifinále se utká s třetí nasazenou Victorií Azarenkovou z Ruska, která dnes porazila 6:2 a 6:1 šestnáctiletou senzaci pražského turnaje Karolínu Plíškovou. "Vím, že hraje dobře, mně se líbí její hra. Hraje rychle, dobře servíruje," vyzdvihla Zakopalová kvality budoucí soupeřky.

Benešová skončila ve čtvrtfinále 

Ve čtvrtfinále se rozloučila s turnajem fedcupová reprezentantka Iveta Benešová. Utkání se čtvrtou nasazenou Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska prohrála 2:6 v rozhodujícím setu, v němž už se na jejím výkonu podepsala únava. "Já ani nevím, co mě všechno bolí, bylo by lepší říkat, co mě nebolí. Po Fed Cupu jsou vždycky hráčky unavené. Myslím, že je to vidět na každém, kdo to hrál. Ale rozhodně bych to nevyměnila," řekla Benešová novinářům.

Také díky tomu Srebotniková lépe zvládla třetí set. "Asi rozhodlo to, že hrála ten konec aktivněji. Já jsem do toho měla víc jít. A rozhodně líp servírovala," hledala Benešová příčiny prohry.

V semifinále mužského challengeru bude mít český tenis trojnásobné zastoupení. Mezi poslední čtyři postoupili Lukáš Dlouhý, Jan Hernych a Bohdan Ulihrach.

ECM  PRAGUE  OPEN
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (7-ČR) - Peerová (2-Izr.) 7:6 (7:5), 6:2, Azarenková (3-Běl.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:2, 6:1, Srebotniková (4-Slovin.) - Benešová (ČR) 7:5, 4:6, 6:2, Zvonarevová (1-Rus.) - Vinciová (It.) 6:1, 6:2.
Semifinálové dvojice:
Zakopalová - Azarenková, Zvonarevová - Srebotniková.
Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Kustovová, Rosolská (Běl./Pol.) 6:1, 7:6 (8:6).
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dlouhý (8-ČR) - Dabul (2-Arg.) 7:5, 3:6, 6:1, Levy (6-Izr.) - J. Minář (ČR) 6:4, 7:5, Hernych (ČR) - Meffert (7-Něm.) 6:3, 6:3, Ulihrach - Rosol (oba ČR) 6:4, 2:6, 6:4.
Semifinálové dvojice:
Hernych - Levy, Ulihrach - Dlouhý.
Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý, Pála (1-ČR) - Dabul, Mayer (3-Arg.) 6:4, 7:6 (8:6), Karol, Pospíšil (ČR) - Levy, Thomas (2-Izr./USA) 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: