Hlavní obsah

Do finále Západní konference postoupili obhájci ze San Antonia

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia postoupili do finále Západní konference a dál mohou bojovat o obhajobu titulu v zámořské NBA. Až v sedmém zápase série proti New Orleans se radoval hostující tým, všechna předchozí utkání vyhráli vždy domácí. Pod pondělní výhru 91:82 se podepsal nejvýrazněji Argentinec Manu Ginobili, autor 26 bodů. Spurs se v konferenčním finále utkají s Los Angeles Lakers, kteří si zajistili postup o tři dny dříve.

Článek

O své výhře rozhodlo San Antonio již ve třetí čtvrtině, po které si vypracovalo patnáctibodový náskok. Domácím se sice podařilo v závěru snížit na rozdíl tří bodů, zkušenější Spurs si ale postup ujít nenechali. "Je to pro nás veliké vítězství. Prohrávali jsme v sérii 0:2 i 2:3, přesto jsme stále věřili, že můžeme venku uspět," rozplýval se hvězdný pivot Tim Duncan.

I přes vyřazení zažili basketbalisté New Orleans nejlepší sezónu v historii klubu. "Málokdo čekal, že se dostaneme tam, kde jsme. Nelze hned vyhrát titul poté, co se nedostaneme do play off. Ale máme dobrý směr," zhodnotil úspěšný rok kouč Byron Scott.

NBA - 2. kolo play-off
Západní konference - 7. zápas
New Orleans - San Antonio 82:91 (konečný stav série 3:4).

Reklama

Související témata: