Hlavní obsah

Tenistka Kvitová byla svým výkonem sama překvapená

Naprosto hladkou cestu do třetího kola Roland Garros měla česká tenistka Petra Kvitová. Osmnáctiletá hráčka ve čtvrtek porazila 6:2 a 6:1 Australanku Samanthu Stosurovou a svým výkonem byla sama příjemně překvapena.

Článek

"Hrála jsem dobře, ani jsem to tak nečekala. Stosurová mi vyhovovala," pochvalovala si po zápase. V obou setech se jí podařil rychlý brejk, což bylo pro vývoj utkání rozhodující.

Kvitová se snažila držet soupeřku na základní čáře a prosadit se především přes bekhend. "Forhend má lepší a víc ho liftuje, takže bych s tím pak měla větší problémy. Ale nakonec se mi ani z toho forhendu nezdálo, že bych měla nějaké potíže," vysvětlovala svou taktiku.

V době rozhovoru ještě neznala soupeřku, ale nakonec se jí splnilo přání a o postup do osmifinále si zahraje s dvanáctou nasazenou Maďarkou Agnes Szavayovou. "Ve třetím kole už si nikoho nevyberete, hlavně bude záležet na mojí hře," poznamenala.

Při premiérovém startu na turnaji elitní čtyřky už pronikla mezi posledních dvaatřicet. "S dosavadním působením jsem nadmíru spokojena," dodala.

Reklama

Související témata: