Hlavní obsah

Ve čtvrtfinále v Budapešti skončily Kvitová i Zakopalová

PRAHA

Tenistka Petra Kvitová se s antukovým turnajem v Budapešti rozloučila ve čtvrtfinále, v němž nestačila na slovinskou soupeřku Andreju Klepačovou. Ve čtvrtfinále stejného podniku dohrála i Klára Zakopalová, jenž nestačila na domácí Gretu Arnovou. Maďarka jí povolila uhrát pouze třetí hru první sady, poté už jasně mířila za postupem mezi nejlepší čtyřku.

Článek

Kvitová v první sadě dlouho kladla odpor, ale nakonec v tie-breaku jasně prohrála. To se odrazilo na psychice české hráčky, která poté v druhém setu nezískala ani jednu hru.

Semifinále turnaje v Palermu si zahraje Španělka Anabel Medinaová-Garriguesová, která v Itálii úspěšně plní roli druhé nasazené. Domácí Tathianě Garbinové nadělila sice dva "kanáry", přesto musela o postup hrát tři sety. V semifinále se utká s Ukrajinkou Marijí Korytcevovou.

Nejvýše nasazená Flavia Pennettaová postoupila do semifinále turnaje v Palermu. V pátečním čtvrtfinále na sicilské antuce povolila jen dva gamy Margalitě Čaknašviliové z Gruzie a o postup do finále se utká s krajankou Sarou Erraniovou.

Před branami finále čtyřhry na podniku s dotací 93 576 eur skončily české tenistky Renata Voráčová a Barbora Záhlavová-Strýcová, které v semifinále podlehly 6:7 a 3:6 ruskému páru Alla Kudrjavcevová, Anastasia Paljučenkovová

BUDAPEŠŤ
Dvouhra - čtvrtfinále:
Klepačová (Slovin.) - Kvitová (ČR) 7:6 (7:2), 6:0, Arnová (Maď.) - Zakopalová (7-ČR) 6:1, 6:0, Cornetová (2-Fr.) - Grönefeldová (Něm.) 6:2, 6:3, Špremová (Chorv.) - Marosiová (Maď.) 6:0, 6:1.
PALERMO
Dvouhra - čtvrtfinále:
Medinaová-Garriguesová (2-Šp.) - Garbinová (8-It.) 6:0, 3:6, 6:0, Erraniová (5-It.) - Suárezová-Navarrová (4-Šp.) 4:1, skreč, Korytcevová (7-Ukr.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7:6(7:4), 6:3, Pennettaová (1-It.) - Čaknašviliová (Gruzie) 6:1, 6:1.
Čtyřhra - semifinále:
Kudrjavcevová, Pavljučenkovová (4-Rus.) - Voráčová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) 7:6 (7:3), 6:3.

Reklama

Související témata: