Hlavní obsah

Sampras se proti Štěpánkovi zapotil a potěšil ho zájem diváků

PRAHA

V dobrém rozmaru si někdejší tenisový fenomén Pete Sampras užíval pražskou exhibici s Radkem Štěpánkem. Ačkoliv občas nevěřícně kroutil hlavou nad výroky rozhodčích, na pozápasové tiskové konferenci už v pohodě vykládal o krásách Prahy a kvalitách svého soupeře, se kterým se řádně zapotil a musel k jeho porážce použít vše ze svého umění. A že toho příliš nezapomněl.

Článek

I v sedmatřiceti letech Sampras na kurtu v O2 Areně předváděl parádní údery hodné tenisového profesora. "Pořád to má neuvěřitelně v ruce. Má parádní servis, stále úžasný bekhend, jestli zkazil jeden nebo dva voleje... Pořád cítím, že je to nejlepší hráč historie. I dnes by byl by pro spoustu současných hráčů nepříjemný," vyzdvihoval kvality svého soupeře Radek Štěpánek.

Oba hráči také potvrdili, že ačkoliv se hrála exhibice, nijak se v zápase nešetřili. "Když jdu hrát, tak se snažím předvést co nejvíce. A stejně tak Pete. Však jste to mohli vidět na konci, kdy vytáhl dvě parádní esa," připomněl Štěpánek. "Hrál jsem to nejlepší, co jsem mohl," přidal se Sampras, jenž musel proti českému reprezentantovi několikrát pořádně zabrat.

Sampras: V mém věku potřebuji každý míček

"Radek je velmi talentovaný hráč a jeho tenis je jiný, než předvádí většina hráčů na okruhu. Nezůstává tolik vzadu a často chodí na síť. Takže to bylo náročné a den po zápase budu tělo pořádně cítit," přiznal Sampras náročnost utkání, během kterého se párkrát pozastavil nad výroky rozhodčích. "Řekl bych, že se několikrát zmýlili. V mém věku už potřebuji každý míček," vtipkoval.

Bývalý hráč číslo jedna světového žebříčku si ale zápas v Praze užíval a potěšil jej zájem českých diváků o jeho osobu. "Byl jsem velmi spokojený, ne vždy hraji před dvanácti tisíci diváky. Byla to pro mne čest," vykládal Sampras, který ještě večer po zápase odlétal na další exhibici do Londýna.

Štěpánek si splnil sen, teď by chtěl ještě Lendla

V Praze moc času nepobyl, přesto měl pro českou metropoli jen slova chvály. "Byla to krátká návštěva, neměl jsem dost času toho moc vidět. Ale moje dcera už tu byla a hodně mi o Praze vyprávěla. Je tu nádherná architektura, na každém kroku je vidět úžasná historie," uznale pokyvoval hlavou.

Den před zápasem si pochutnal na večeři v restauraci, kterou mu Štěpánek doporučil a pak společně zašli do kasina, aby se před zápasem trochu uvolnili. "Jeho pobyt tady nebyl moc dlouhý, ale jsem rád, že jse měl možnost ho poznat i trochu jinak. Má hodně smysl pro humor," prozradil Štěpánek, pro kterého byl zápas se Samprasem splněním snu. "Teď jsem si to splnil a kdo bude další? Jako malej jsem obdivoval Ivana Lendla, tak možná kdyby se tohle povedlo...", zasnil se.

Reklama