Hlavní obsah

Střelkyně Emmons přiletěla beze zbraní, ale s bříškem

Vánoční svátky budou u střelkyně Kateřiny Emmons takové, jaké mají být. Na chalupě na Šumavě se sejde celá rodina. Olympijská vítězka přiletěla s manželem Mattem z USA, kde si stačila vybrat nový dům. Otec a trenér Petr Kůrka dorazil z Austrálie. V pátek přijedou Mattovi rodiče a na Vánoce dorazí i sestra Alena s rodinou.

Článek

Jak se cítíte po dlouhé cestě?

Cestovali jsme se vším všudy asi dvanáct hodin, takže jsem trochu unavená. Jinak bylo vše v pohodě, naštěstí nemám v průběhu těhotenství žádné potíže.

Ve Spojených státech jste strávila dva měsíce, co všechno jste za tu dobu stihla?

Vybrali jsme si s Mattem domeček v malém městečku v Minnesotě. Hned první den jsem si to tam zamilovala. Máme výhled na les a do centra je to také kousek. Už jsme si tam našli i nějaké přátele.

Jak dlouho plánujete zůstat v Čechách?

Máme poslední příležitost pobýt v Čechách půl roku, tak ji chceme využít. Zůstaneme tedy až do léta. V dubnu se nám narodí miminko, pokud to můj stav dovolí, ráda bych se jako host zúčastnila mistrovství Evropy v Praze, které se zde koná na přelomu února a března. Matt si také bude moci zastřílet na Velké ceně Osvobození, na kterou se už moc těší.

Už víte, zda se vám narodí děvčátko nebo chlapeček?

Nevíme. Miminko se nám zatím ještě nechtělo pořádně ukázat. Výbavičku tedy kupujeme v bílé, zelené a žluté barvě.

Na co se o Vánocích nejvíce těšíte?

Těším se na všechno a na všechny. Vánoční svátky mají pro celou naší rodinu úžasnou atmosféru. Je to jedinkrát v roce, kdy u nás doma zavoní purpura. Dá se říci, že na ni se asi těším nejvíce.

Už máte nakoupené dárky?

U nás je zvykem si psát nápady na papír a pak už jen přemýšlíme, kde dárečky pořídit. Zatím jich ale máme koupeno jen pár, něco ještě musíme pořídit v Čechách.

Dodržujete nějaké tradiční vánoční zvyky?

Každý rok zpíváme u stromečku koledy, rozkrajujeme jablíčka. Dříve jsme také lili olovo. Jsme všichni pospolu a užíváme si Štědrý večer. Loni jsme ale zavedli i jeden americký zvyk - 25. prosince pověsíme punčochy a v nich pak najdeme malé dářečky.

Bude k večeři tradiční salát s kaprem nebo máte jinou specialitu?

K večeři si vždy dáme rybí polévku, bramborový salát, smaženého kapra akuřecí stehýnka. A samozřejmě nesmí chybět pivo, aby se nám dobře trávilo.

Pomáháte s přípravou na vánoční svátky?

V kuchyni se mamce nemotám, není totiž moc velká. Vaření a pečení mají na starosti tedy rodiče. Já s Mattem připravuji vánoční stůl a zdobíme stromeček. Ten vybíráme až těsně před Vánoci. A nikdy dopředu nevíme, co to bude. Naším jediným kritériem je, aby se nám líbil.

Reklama